Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

JORDI TORRES

CANDIDAT A CÒNSOL MAJOR

Hem assentat les bases per poder desenvolupar projectes

En cas que les urnes així ho dictin, Jordi Torres prendrà el relleu del seu actual company al capdavant de la corporació encampadana, Jordi Mas. Se sent preparat per donar continuïtat a la línia de gestió que Units per al Progrés i Demòcrates per Andorra engegava el passat 2011 a Encamp i que, després d’una legislatura com a cònsol menor, creu que és la millor opció per al poble. 
 
–Vol seguir el trajecte endegat el 2011.
–No hem pogut acomplir al 100% el programa amb què ens havíem compromès. La part en què hi ha hagut més mancances és inversió. Portàvem un programa ambiciós però amb les finances comunals que vam trobar vam veure que no podíem desenvolupar la totalitat del projecte i, per tant, vam marcar prioritats que ara volem reprendre.
 
–Quines prioritats?
–Ens queden coses per fer. Com les avingudes, que les portàvem i no les hem pogut arranjar. Volem arreglar una part de les avingudes perquè les finances comunals estan sanejades, no podem invertir. Per tant, el programa d’ara és realista i només inclou el què podrem fer. 
 
–Mas ho ha tingut relativament fàcil amb una oposició minoritària. Creu que correrà la mateixa sort?
–Ho decidirà l’elector, però crec que és bo que tots els partits es presentin a les comunals i tinguin representació.
 
–La inversió no és un dels punts forts del seu programa.
–En tema inversions ens centrem en projectes que ens van quedar pendents i que ara intentarem desenvolupar. Hem de continuar fent la feina que hem fet en matèria de finances comunals durant aquests quatre anys. Hem de ser prudents; som conscients de la capacitat del comú i no és la millor que hem viscut. Cada any podrem invertir entre 2,5 i 3 milions d’euros. Marcant aquesta premissa hem prioritzat inversions.
 
–En quin lloc queda el Pas de la Casa?
–Dins del Pas de la Casa hi ha el projecte desenvolupat juntament amb Govern per millorar la imatge del poble, que està en curs d’execució. Això condiciona que durant els quatre anys vinents haurem de tirar endavant una partida per fer front al projecte. A banda, al Pas també volem rehabilitar l’Escola Bressol perquè hi cal una remodelació.
 
–Són les ‘assignatures pendents’ de què vostè parlava al Pas?
–Deia el de l’assignatura pendent perquè volem apujar un plus la qualitat. Que Saetde impulsi el se projecte per tenir un peu de pistes més atractiu. El Govern ja treballa a l’entrada al país i hem de seguir entrant dins del poble; el Comú haurà d’embellir el nucli urbà perquè els visitants s’emportin una millor impressió. Aquest és un dels objectius per reactivar el sector comercial i hoteler.
 
–I a Encamp?
–Per Encamp portem un projecte molt concret: hi ha moltes opcions, esperem que la nostra sigui la bona. 
 
–Quina és la seva opció?
–La desviació ens està fent molt mal: el trànsit dins del poble ha baixat molt considerablement però ha aportat un plus en seguretat i qualitat de vida. Veiem que Encamp s’està convertint en una parròquia atractiva per a empreses de servei, un mercat que de moment no s’ha explorat però que val la pena treballar-hi, sobretot a les destinades a tecnologia, innovació i desenvolupament. Ja hem aconseguit que el clúster Actinn s’instal·li aquí i així se’ns obre una oportunitat perquè la inversió estrangera i les andorranes vinguin a reactivar el sector comercial. El propòsit no es omplir-lo amb botigues sinó amb empreses especialitzades. 
 
–Això i el ministeri de Cultura és el que ha de revitalitzar Encamp?
–Evidentment tot ajudarà. He parlat d’una part de la dinamització comercial. Evidentment hem de continuar apostant pel turisme. A l’hivern som peu de pistes gràcies al Funicamp; les necessitats estan cobertes. Tot i que hem de seguir millorant els serveis, al programa ens centrem en l’estiu perquè entenem que amb el tema esportiu sens obre una oportunitat.
 
–Amb Prada de Moles?
–Sí, podem vendre un producte que fins ara no teníem i que és molt interessant. Ja tenim el turisme esportiu molt implantat i volem seguir portant equips de primer ordre com ja fem amb el Barcelona i les federacions d’handbol de Qatar i Espanya. Hem de seguir apostant per desestacionalitzar.
 
–A banda de Prada hi ha molta més riquesa: Madriu, Pessons…
–Tenim segmentat el turisme en sectors: neu, esport, l’actiu (natura i cultural) i un nou concepte que estem estudiant: el gastronòmic. L’esportiu ja està definit. Pel que fa al turisme natura ja hem marcat la línia: la ruta dels orris i l’Encamp a peu, on s’inclouen tots aquests camins; hi seguirem treballant. I amb el tema gastronòmic, és una cosa innovadora. Vam demanar un informe i ara tenim projectes interessants que entenem que s’ha de tirar endavant amb Andorra Tusrisme.
 
–I pel que fa a cultura?
–És cert que potser l’explotem poc malgrat la riquesa que tenim pel que fa al romànic, per exemple, però s’ha de tenir en compte que les esglésies pertanyen al bisbat i que no podem fer el que volem.
 
–Ha parlat d’inversió controlada. Passarà el mateix amb les despeses en serveis públics?
–Els serveis necessaris per garantir la societat del benestar ja fa temps que els tenim implantats. Evidentment els hem de continuar mantenint, fent-t’ho cobrim necessitats. On sí que hem de centrar esforços és en el progrés d’Encamp i del Pas de la Casa, molt lligat a la dinamització econòmica.
 
–El Govern els està ajudant.
–Ha estat molt proper. Han contestat a reivindicacions d’anys com les rotondes al Pas de la Casa o el Rosaleda.
 
–Creu que Saetde serà arma pels opositors?
–Serà un dels temes dels que es parlarà, però estic convençut que l’acord d’intencions serà bo tant per Encamp com pel Pas de la Casa. Portem anys negociant a i entenem que s’ha fet un bon acord. Si no es fan concessions des de les dues parts, no es pot tirar endavant. 
 
–Per què l’encampadà els hauria de permetre continuar?
–Financerament hem assentat les bases per poder desenvolupar projectes. Entenem que la societat del benestar està garantida; els serveis són òptims i suficients tant per a infants, joves com gent gran. Hem de centrar esforços en el progrés, a través de projectes de dinamització econòmica.
 
–Projectes com…?
–Reactivació de comerç i celebrar esdeveniments com l’aplec de la Sardana, la Purito o concentracions de Ferraris i escarabats, que ens porten gent fora de la temporada i ens porten gent als hotels i restaurants. 
Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Corredor octogenari
Decoradora
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu