Search
Close this search box.
Alba Llacuna

Jordi Ribó

President de la Fiabci

La gent després d’un confinament s’ha adonat del lloc on vol viure

Jordi Ribó agafa la presidència mundial de la Fédération Internationale des Administrateurs de Biens Conseils Immobiliers (Fiabci) amb l’objectiu de conduir l’entitat en l’època post-covid.
 
–Comença la presidència mundial de la Fiabci, quin serà el rumb que portarà l’entitat sota el seu mandat?
–Afrontar l’època post-covid on hi ha un increment de la digitalització, que provocarà una transformació en el sector immobiliari en la pròxima dècada. Aquesta transformació no serà només digital, sinó de manera sostenible. La idea que teníem en el meu equip és de comunicar millor i que la gent pugui tenir més relacions personals, és a dir, que la banda humana no desaparegui encara que la tecnologia guanyi terreny. Un altre punt serà l’educació perquè creiem que és essencial tenir coneixement sobre el sector immobiliari i el que està passat amb una visió global del 360º.

–Que representa per a vostè assumir aquesta presidència?
–Un repte. Primer, un repte de treballar conjuntament amb l’equip i que en un període d’un any puguem aconseguir objectius. Després, és un repte professional i d’aprenentatge, en l’àmbit personal, de saber el que es fa a la resta del món en aquest àmbit i mirar de poder implementar a Andorra aquelles mesures que considerem avantatjoses.

–A Andorra, actualment hi ha una problemàtica amb l’habitatge, sobretot amb el de lloguer. Com es podria solucionar?
–No és una problemàtica exclusiva d’Andorra, sinó que hi està a totes les ciutats europees, i no té fàcil solució. El que sí que ajuda és tenir la informació adequada de com està el mercat immobiliari per poder dur a terme les polítiques adients. Ara estem sortint d’una crisi sanitària i s’ha de veure cap a on evoluciona; el treball és gairebé dia a dia, ja que mesures que serveixin per avui, al cap de dos dies ja no et serveixen. L’únic que tenim clar és que la tendència en habitatge ha canviat amb la Covid.

–Com són les tendències avui en dia en l’habitatge?
–La gent després de passar un confinament s’ha adonat del lloc on vol viure. Potser abans, amb la feina i les rutines, no era tan exigent en aquesta matèria i ara hi ha altres inquietuds i necessitats, com espais oberts, una habitació extra per adaptar-la d’estudi per fer teletreball, zones menys urbanes i més natura.

–Per tant, la covid ha revalorat l’habitatge, és a dir, allà on un fa vida?
–Les tendències de la gent quant a habitatge han canviat i això farà que el sector immobiliari també s’hagi d’adaptar. Entendre avui en dia aquest punt serà molt important per tot el sector –enginyers, promotors, arquitectes-. En l’àmbit internacional, la tendència és que les edificacions seran més horitzontals que verticals, així com una major sostenibilitat dels edificis i un respecte pel medi ambient. H

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu