Search
Close this search box.
Irene Mas Fàbrega

Fabriccio Barbosa

Cocteler

Sempre estem intentant empényer amb idees noves

Fabriccio Barbosa és cocteler a Andorra des de fa cinc anys. Ha treballat a diversos llocs, però actualment està a l’Atelier, un local que es va posar en funcionament fa quatre anys i que s’ubica a la part vella d’Andorra la Vella. Segons Barbosa, l’establiment va obrir amb l’objectiu de «sobrepassar els límits» de la cocteleria al Principat i posicionar el país al mapa del sector i «fins ara, ho estem aconseguint».

–Com treballa a l’Atelier?
–La nostra manera de treballar és sempre mirant d’innovar impulsant temes culinaris. Intentem buscar tipus de sabor clàssics però diferents traient el màxim d’alguna cosa. Si tenim una fruita, per exemple, comencem a utilitzar-la fent-nos la pregunta: «Què és el màxim que en podem treure d’aquest ingredient?». Això comporta que apostem directament per l’element creatiu i per la sostenibilitat; intentem sempre aprofitar-ho gairebé tot i no desperdiciar res.

–I sobre la nova carta que es posarà en marxa a l’Atelier, què me’n pot dir?
–Estem en procés d’elaboració d’una carta d’autor. Hem tingut dues cartes durant els quatre anys i aquest últim any n’estem preparant una que serà extremadament interactiva amb el client. Entre altres coses que ara per ara no es poden desvelar, posarem en pràctica diversos temes culinaris nous. La llista de productes innovadors que oferirem estarà disponible a partir del mes que ve, en principi. Si no, s’impulsarà a partir del març o l’abril.

–Quina ha estat l’afectació de la pandèmia sobre el sector?
–La Covid-19 ha afectat i força; sobretot ha estat l’efecte de les restriccions el que ha perjudicat, no el que s’hauria pogut derivar de l’actitud dels clients. Nosaltres som un local petit i, per exemple, normalment tenim set taules disponibles, però ara només en podem tenir quatre. A més a més, les persones no poden estar dretes i vulguem o no, tot això afecta. Estem perdent força, però ho anem portant amb respecte i seguim intentant fer el màxim que podem.

–Sobre què tracta el projecte Adopta un bàrman?
–El projecte començarà el pròxim 14 de febrer. L’hem impulsat, sobretot, tenint en compte la nova realitat de la pandèmia. Hem creat una plataforma per fer tallers a domicili. Ensenyem els clients que ens truquen i ens demanen que anem a casa seva a fer còctels o altres temes relacionats amb la nostra activitat.

–De cara al futur, tenen algun altre projecte al cap que tinguin previst impulsar?
–Projectes, precisament, no ens en falten. Sempre estem intentant empényer, sempre tenim noves idees. En aquests moments estem pendents de veure si es calma una mica tot el tema de la pandèmia i podem continuar. De moment seguirem amb l’Atelier i amb els tallers, aquest és, ara mateix, el nostre focus principal. Després anirem emprenent altres coses.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu