Les dades del consum de FEDA han posat sobre la taula una possible i ‘primera’ solució per començar a combatre la problemàtica de l’habitatge. D’aquestes, s’extreu que 1.720 pisos del país estan buits. Si a aquestes se suma els que han tingut un consum molt petit, la xifra incrementa fins als 2.000. Encara més, si s’afegeix els números de les mútues, la titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge confia arribar als 3.000 pisos. També s’ha de dir que aquests queden lluny dels 6.000 inicialment calculats, però ni que 3.000 fos un número baix.
Segons va explicar ahir Marsol, el Govern ja té les escriptures de tres immobles per destinar a lloguer, entre altres projectes en aquest sentit, i va avançar la intenció de motivar els propietaris a posar els pisos també al mercat. A simple vista podríem pensar que la solució queda feta, tot i que a poc a poc es pot anar treballant més. Tot i això, fa la sensació que la cerca de solucions a l’afer més important actualment al país es va fent molt de poc en poc, tenint en compte tràmits i tot el relacionat, però encara més lent que tot això.
Val a comentar que ja s’han posat en marxa incentius fiscals, malauradament, es queden curts davant l’afer actual, servint de tireta que tallen efímerament l’hemorràgia, però que no detenen la greu ferida. La ministra també va assenyalar que hi haurà canvis legislatius sobre l’impost que grava els pisos buits, una mesura més que necessària si es volen aprofitar per a la gent i afegir-los al mercat immobiliari. Sembla mentida que, un punt tan rellevant com aquest, i un dels primers que s’hauria de modificar per obrir palès a les solucions, arribi ara un cop publicades les dades de consum de FEDA. A poc a poc es van tractant punts, però si no es gestionen més de pressa i eficientment, de poc serviran.