Search
Close this search box.

El potencial que queda per aprofitar

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Hi ha detalls, petits o grans, que demostren que Andorra té un potencial enorme que fins ara no s’ha sabut o volgut explotar. Andorra, ben preparada, és destí molt interessant per a inversionistes que vulguin obrir les seves empreses en una plaça amb una baixa fiscalitat homologada i una tecnologia avançada per treballar. Aquest és l’objectiu de l’anomenada obertura econòmica, i malgrat l’entrebanc que pot suposar la comunicació per carretera, hi ha una gran quantitat de sectors que implantats al Principat podrien donar els serveis i gaudir d’unes millors condicions.

Un exemple, per deixar la teoria i anar a la pràctica, és la Universitat de les Valls, que si es compleixen les expectatives superarà la vintena d’alumnes en la seva estrena. La nova facultat d’odontologia de la Universitat de les Valls inaugurarà el curs el proper 17 de setembre, i el seu responsable, el president de la Fundació Maria Teresa Ricart (propietària del nou centre d’ensenyament superior), Philip Garcia, s’ha mostrat convençut que s’arribaran als 21 alumnes. De fet, ja hi ha més d’una vintena de preinscripcions i tres candidats ferms, i cal esperar que les matrícules es vagin materialitzant un cop acabats els exàmens de selectivitat a Espanya i de Baccalauréat a França.

Les classes s’impartiran en anglès i castellà, per una decisió privada de la promotora, i perquè aquests són idiomes que obren portes, tant a l’arribada d’estudiants com per a aquests al mercat laboral.

El títol d’odontòleg que obtindran els qui superin la formació a la Universitat de les Valls és reconegut a nivell europeu, va assegurar el promotor del projecte, i permetrà al diplomat donar-se d’alta al col·legi professional del país en el que es vulgui exercir. És tracta d’una oferta diferent, que aporta valor afegit i un tipus d’estudiant diferent, d’alt poder adquisitiu i que ajudarà a situar a Andorra una mica més dins del mapa educatiu de l’excel·lència.

Cal recordar en aquest àmbit l’oftalmòleg Ludger Hanneken,que planteja un institut com un centre de cirurgia ocular amb metodologies avançades i reconegudes internacionalment. Utilitza la tècnica coneguda com a làser excimer, d’alta precisió i que permet millorar els resultats obtinguts amb d’altres mètodes. Actualment, Hanneken ja disposa de dues clíniques de característiques similars a Mallorca i Colònia.

Són dos exemples clars de que malgrat la crisi hi ha molts sectors on explorar i a aprofitar, i que Andorra té potencial malgrat la conjuntura internacional tan complicada. I també és la manera d’aconseguir l’anhelada diversificació.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Marian Fernández
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu