Amb motiu de la celebració de l’11a Setmana del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, el Comú d’Andorra la Vella i la Societat Andorrana de Ciències (SAC) van organitzar el passat dilluns la conferència 23 imatges, 23 artistes. La diversitat del símbol. L’acte va tenir lloc al Centre Cultural La Llacuna i va estar dirigit i presentat pel professor de teoria de l’art i crític, Ermengol Puig i Tàpies, fent una anàlisi de com s’havien creat les 23 litografies de Sant Jordi d’Àgora Cultural que es troben avui exposades al vestíbul del centre cultural.
La presentació també va comptar amb la presència de la presidenta de la SAC, Àngels Mach. «La primera activitat que va dur a terme Àgora Cultural va ser celebrar amb un acte unitari la Diada de Sant Jordi amb les sis associacions culturals que formaven Àgora al començament, però ara ja en som 26», va subratllar Mach. A més, l’exposició perseguia la finalitat de veure de quina manera conceben Sant Jordi els diferents artistes andorrans que van dissenyar les litografies, servint així «d’aniversari» per a la diversitat.
En aquest aspecte, Mach va assegurar que «cada persona ho veu diferent; hi ha qui dóna més valor a la rosa, al llibre, a les lletres, al drac, o a la llegenda». Per aquest motiu, la visió d’expert de Puig i Tàpies va ajudar a dilucidar el contingut de les obres; explicant els traços i el seu sentit, així com destriant quina havia estat la tècnica utilitzada en cadascuna