Search
Close this search box.

L’últim adeu a través del retrat

Zombie Boy va morir el passat dia 1. El Museu del Tabac n’acull un retrat hiperrealista

«Què vol dir avui en dia tenir un tatuatge? Qui no en porta? És més estrany qui té el cos lliure de tinta que qui el té tot cobert», reflexionava el pintor Ricardo Cinalli (Buenos Aires, 1948) davant del retrat de Rick Genest (Chateaugay,Québec, 1985), més conegut com a Zombie Boy que l’argentí va titular Ready-Made Boy (2009). L’argentí parlava al Museu del Tabac el passat 20 de juny, durant la inauguració de l’exposició Hiperrealisme que es pot visitar fins al 30 de setembre gratuïtament i en la qual Cinalli participa. 

L’artista el va pintar l’any 2009, quan Zombie Boy ja començava a ser internacionalment conegut però abans que al 2011 la participació en el videoclip de la cançó de Lady Gaga, Born This Way, el catapultés a la fama mundial i Genest signés contractes amb agències de models i actors. 
Cinalli va destacar de Zombie Boy, la seva mirada nítida i verda, com un punt de contrast a la tinta negra del seu cos i, prenent l’assumpció que els ulls són la porta a l’ànima, Cinalli també va veure una finestra diferent del que mostrava la pell de Zombie Boy. L’argentí va plasmar amb gran maestria aquestes qualitats de la mirada de Rick Genest, en un estil hiperrealista, que ens traspassa i ens interpel·la. 

Comiat

Els ulls verds de Zombie Boy es van apagar el passat 1 d’agost en un incident confús al seu pis de Montréal (Canadà), el seu país d’origen. En un primer moment, l’ombra del suïcidi va planejar sobre la mort però la Policia no descarta un possible accident, la versió que defensa la família, profundament religiosa, fins al punt de no deixar participar a Zombie Boy durant la infantesa en activitats que consideraven paganes i de la qual el jove va passar molts anys separat, mentre malvivia pels carrers de Montréal i tatuava el seu cos. 

La mirada de Zombie Boy amagava, certament, moltes històries, no només les que va acumular mentre es guanyava la vida netejant parabrises als semàfors als vint anys o com va conèixer a un tatuador amb qui van dissenyar junts un esquelet amb vísceres semi esgarrades i en putrefacció que atreien diferents tipus d’insectes. 

En plena adolescència i encara amb el cos lliure de tinta, a Zombie Boy li van diagnosticar un tumor cerebral que li prendria la vida en pocs mesos. L’única operació que li oferia oportunitats de vida li deixaria la cara desfigurada, fins que li van oferir convertir-se en conillet d’índies i esdevenir la segona persona al món a provar una operació làser innovadora però amb més riscos. 

Pocs dies després del seu 15è aniversari, el germen de Zombie Boy abandonava l’hospital pel seu propi peu després de l’èxit de la intervenció. Sense seqüeles. 18 anys després i a punt de cumplir-ne 33, Zombie Boy, convertit en una icona del segle XXI, amb el rècord Guiness de tenir tatuats 176 insectes i 139 al cos, s’apagava definitivament. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Guanyadora del Gaudí a la millor direcció artística
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu