Search
Close this search box.

150 alumnes visiten la Biblioteca Nacional

L’objectiu és que els menors coneguin el producció literària

El Departament de Patrimoni Cultural, a través de dos dels seus serveis –Biblioteca Nacional d’Andorra i Àrea de Patrimoni Cultural–, ha organitzat unes visites escolars on han participat 150 alumnes de primer cicle de l’escola andorrana d’EscaldesEngordany. Les visites s’han estructurat en dues parts: d’una banda, un laboratori de lectura per donar a conèixer la producció literària del país aprofitant el potencial de l’àlbum il·lustrat i, de l’altra, una visita al taller i laboratori de restauració de béns mobles. 

La proposta inicial sorgeix de la Biblioteca Nacional i partia del replantejament d’una de les tasques de les quals és responsable, que és la de la difusió del patrimoni bibliogràfic. D’aquesta manera, i amb l’objectiu de trobar una via a través de la qual apropar la producció literària del país al públic escolar, es va idear l’esmentat laboratori de lectura. Aquesta iniciativa uneix el potencial de l’àlbum il·lustrat i el text (el material ha estat cedit en col·laboració amb la Biblioteca Pública del Govern) amb les ganes de donar a conèixer el fons creat i publicat a Andorra i sobre Andorra. 

Recollint aquest mateix objectiu, i per tal d’aprofitar els serveis patrimonials que comparteix l’Hotel Rosaleda, s’ha volgut sumar a la proposta la visita al taller i laboratori de restauració de béns mobles. La visita ha permès difondre entre els nens i nenes el valor i la riquesa del patrimoni andorrà, així com la importància de conservar-lo. Així mateix, aprofitant que des de l’escola es treballa el tema dels oficis, els alumnes han pogut observar les múltiples tasques que exerceix i pot oferir un conservador-restaurador. Així doncs, els dies 5, 6 i 7 d’abril, un total de sis classes de primera ensenyança van poder conèixer de més a prop la professió de conservador-restaurador per una banda i, per l’altra, van fer un primer apropament a la col·lecció bibliogràfica nacional, al temps que descobrien àlbums il·lustrats i consultaven diversos materials publicats al país. Les activitats s’han fet amb una selecció de materials pensada per tal que els alumnes de sis i set anys poguessin treballar, pensar i jugar amb la transformació del seu entorn més proper, segons va informar el Govern.

La Biblioteca Nacional d’Andorra es va inaugurar el 8 de setembre del 1930 en unes dependències de la Casa de la Vall, seu del Consell General, gràcies a la iniciativa de la Societat Andorrana de Residents a Barcelona. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu