Search
Close this search box.
Joan Josep Blasco

«A partir del 5 de gener traurem tots els parquímetres de la parròquia»

Entrevista a Enric Dolsa, candidat de X’Ordino

Va ser cònsol durat dos mandats. Enric Dolsa (64 anys) torna a presentar-se a unes eleccions comunals amb la intenció de millorar l’economia i els serveis d’Ordino.

–Que l’ha convençut per tornar a la primera línia política?
–El que ens ha convençut als que som a la candidatura és veure que els darrers quatre anys s’ha fet una gestió nefasta a la parròquia. No només en l’àmbit econòmic, sinó sobretot en els serveis. Hi ha hagut una minvada molt important i o tornem a posar-ho tot, o cada dia serà pitjor.

–Heu copsat el neguit de la gent de la parròquia?
–Si un grup de gent com nosaltres no torna a agafar les regnes del comú i fa un impuls important a nivell de reactivar la parròquia, això no funcionarà. Tenim projectes destacats per portar-los a terme que l’activaran segur.

–Quins projectes volen desenvolupar per aconseguir-ho?
–Els serveis es van fer del 2000 al 2007, quan nosaltres hi vam ser. L’aigua, la llum, el clavegueram i la resta es van fer llavors i per això vam invertir 50 milions d’euros. Aquestes infraestructures funcionen a la perfecció encara avui. S’ha de donar un nou impuls a nivell econòmic. Tenim un projecte molt important que és fer Andorra en miniatura, que és un parc que es coneix sobretot a Catalunya, i que també hi ha a França i Holanda. Portarà entre 70.000 i 80.000 persones a l’any de manera desestacionalitzada, fora de l’hivern que és el que necessitem, amb un turisme que és el que busca tothom: el familiar. 

A partir del 5 de gener traurem tots els parquímetres de la parròquia. Només deixarem les zones de pagament verticals dels pàrquings on hi ha barrera, els que són edificis. Els exteriors també els eliminarem. Això vol dir que a Ordino no hi haurà zones de pagament. Pensem que és bo perquè avui dia és una caça i captura de la gent que aparca malament i el servei de circulació en comptes de fer la feina que ha de fer i ser la cara amable del comú, resulta que el que tenen manat és posar el màxim de sancions possibles. Un altre projecte és a la carretera del coll d’Ordino. Fins al costat d’Ordino farem un traçat d’esquí de fons, muntanya i raquetes, amb uns petits serveis perquè tot això funcioni.

–Ordino és un petit paradís quant a paisatge. S’ha de buscar un equilibri per realitzar els nous projectes…
–Això ho fem. Al parc natural de Sorteny vam fer tots els serveis i estan funcionant. Ara quan parlem de la generació de recursos econòmics, aquests projectes són totalment respectuosos amb el medi ambient.

–A la seva llista tots són independents. Ho fan per no dependre de cap força política?
–Anteriorment ja ho vam fer. Decidíem per Ordino des d’Ordino. Ara farem exactament el mateix. Les altres tres candidatures no ho poden dir. Una sembla una sopa de lletres amb moltes filosofies, des d’SDP passant per Liberals. No fa massa aquests estaven a matar amb l’equip de la majoria, per tant, difícilment veig com poden enganyar al poble. L’electorat és intel·ligent i sabrà veure la diferència.

–Ser d’un partit nacional sempre condiciona al comú?
–En un cas així totes les coses que passen al Consell General influeixen directament. A nosaltres la política nacional no té per què influir-nos perquè cap dels dotze membres de la candidatura té cap lligam amb un partit d’aquests.

–Les aliances formen part de la política…
–Tenen por de perdre d’una manera estrepitosa les eleccions. Les tenien perdudes abans de la presentació de les candidatures perquè ho han fet molt malament. Si no ho haguessin fet tant, segurament nosaltres no estaríem aquí i no s’hagués donat aquesta circumstància. Passen de projectes.

–Quin és el major potencial que té la parròquia?
–En els últims 35 anys el que han tingut clar tots els comuns, excepte aquest últim, és que la construcció s’ha modulat perquè fos una parròquia que no se’ns escapés de les mans urbanísticament. Ho havíem aconseguit i aquest últim comú ha fet bajanades, i això pot comportar que fàcilment en cinc anys hi pugui haver unes 6.000 persones més a la parròquia. Això seria una bestiesa important perquè no és sostenible.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu