L'opinió de:

Un aliment que salva vides

Si ens preguntéssim quina intervenció socio-sanitària ha contribuït més a la millora de la supervivència infantil, podríem dir les vacunes, l’accés a l’aigua potable, o els antibiòtics. Però poc es pensa en una substància que es pot administrar des del moment de néixer i que disminueix considerablement el risc de patir infeccions, al·lèrgies i diverses malalties cròniques: la llet materna. 
Avui comença la setmana mundial de la lactància materna i tot i que els seus beneficis estan demostrats, menys del 50% de nadons arriben a complir la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS: sis mesos de lactància materna exclusiva. 

La llet materna és un aliment gratuït, ecològic, que es reomple sol i que varia segons les necessitats del nadó. No només té beneficis per a la criatura, sinó també per a la mare, ja que, entre altres, disminueix el risc de càncer de mama i ovari. 

Tot i que caminem en la direcció correcta, amb la recent ampliació del permís maternal a 20 setmanes, i amb la formació de l’hospital com a centre IHAN, encara queda feina per fer: permisos retribuïts com a mínim fins als sis mesos, empreses que facilitin l’alletament, regulació dels succedanis de llet materna, espais de lactància (no, un lavabo no ho és) i normalització de la lactància al carrer, restaurants o cafeteries. 
En definitiva, adonant-nos que la promoció de l’alletament natural és una mesura prioritària de salut pública. 
 

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu