En el dia mundial de l’alimentació hem reflexionat sobre un sistema alimentari més sostenible on prevalgui el consum d’aliments d’origen vegetal, frescos de temporada i proximitat. Els infants poden ser els millors aliats si els adults els empoderem, desterrem mites i afegim nous costums.Com? Inculcant el consum de fruita i verdura de temporada i proximitat. Fent la compra pensant en el mínim d’envasos possibles, comprem a granel, emportem-nos la bossa de casa i apostem per opcions biodegradables. Evitant el malbaratament alimentari, reciclem les sobres elaborant plats atractius i nutritius. Ensenyant als infants a menjar de tot, sense obligar, però proposant aliments sostenibles i saludables en diferents formats, elaboracions i presentacions. Fent-los partícips de tot el procés alimentari des de la planificació dels menús, la compra i organització del rebost i la nevera i l’elaboració i presentació dels plats, aprofitant aquests moments per conscienciar sobre els beneficis per la salut i pel planeta. Treballant l’alimentació a l’escola tant a l’aula com al menjador, sense oblidar els patis i les activitats extraescolars. Fomentant l’esperit crític davant l’etiquetatge i la publicitat dels aliments en els canals audiovisuals, les xarxes i dels influenciadors. És ARA i URGENT, que els adults tenim la responsabilitat i l’obligació de donar exemple, educant i empoderant als infants pel bé de la nostra salut i la del nostre planeta.