Judit Rodrigo és una artista andorrana especialitzada en l’art mural. Va viure al país fins que va acabar els estudis de batxillerat, que es va traslladar a Barcelona per estudiar Belles Arts i un cicle superior d’arts aplicades al mur. Quan va tornar al Principat va fer de monitora a la Gavernera, experiència que li va servir, entre altres coses, per veure que volia desenvolupar la seva tasca artística relacionant-la amb l’educació.
–Quina disciplina artística desenvolupa i destacaria?
–Jo parlo a través de l’art plàstic. Em dedico a tot el que té a veure amb les arts visuals. En concret, el dibuix, la pintura i el format mural són les disciplines que més toco. Amb els alumnes plantegem les activitats en un format petit, de disseny, i després determinem i adquirim tot el material que constatem que ens fa falta durant els tallers i convertim el que hem plantejat inicialment a format mural, a una paret.
–Pot parlar-me sobre la seva empresa Veu Mural?
–Veu Mural és una empresa que fa dos anys que està en funcionament. Desenvolupo la meva activitat a través de dues vies. Hi ha el camí de fer murals i d’embellir les parets de particulars o d’empreses i la part més artística de dibuixar murals amb més llibertat i fent ús de llenguatge personal. L’organització també contempla la vessant educativa que ja he plantejat prèviament, a través de la qual duem a terme els tallers on el llenguatge plàstic és la via d’expressió dels participants.
–Actualment treballa en algun centre educatiu desenvolupant tallers o murals?
–Actualment no treballo en cap centre educatiu, però l’última tasca relacionada la vaig desenvolupar a l’Institut María Moliner. Vam estar un mes fent uns tallers a través dels quals els alumnes buscaven la manera de donar-se valor a ells mateixos amb exercicis d’autoestima. Durant les sessions, també vam treballar la capacitat de reconèixer els punts forts dels companys i reflectir-los a través de la pintura. Finalment, vam incidir en l’expressió d’emocions i sentiments. Aquests van ser els tres eixos principals de l’activitat. L’última va ser una extraescolar, però la resta de tallers que he desenvolupat als centres educatius del país estaven inclosos dins de les hores lectives dels alumnes. Sobre l’últim, vam veure que el fet de compaginar la tasca basada en els valors, en el companyerisme i en l’autoexpressió podia servir per desenvolupar una dinàmica independent.
–Té projectes de futur?
–Tot i que aquest projecte és una mica prematur i de moment no ha sortit gaire a la llum, juntament amb un col·lectiu d’artistes del país estem treballant per a l’embelliment d’un dels Skatepark d’Andorra la Vella. La meva funció allà, una vegada s’hagi definit en concret com es vol dur a terme aquesta millora, seria desenvolupar un taller amb els joves que hi vulguin participar i plasmar un mural a les instal·lacions.