A través de la proposició de llei d’actius digitals que la majoria del Consell General impulsa, s’aposta per a la regulació d’aquest àmbit amb una base jurídica sòlida per aconseguir atraure inversors al país. Així ho va explicar el president del Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, durant la presentació del text legislatiu davant dels mitjans de comunicació: «La tecnologia en qüestió ha de donar, com ja vam dir dos anys enrere, seguretat jurídica per pujar al tren dels actius digitals que podrien ser, per exemple, les criptomonedes. Gràcies a aquesta seguretat, Andorra esdevindrà un pol de retenció a totes les persones que es dediquen al sector. Actualment ens trobem que com al Principat no ho tenim regulat, les empreses i particulars recorren a països veïns o de la Unió Europea». En la mateixa línia, Naudi va afegir que es treballa, sobretot, incidint sobre la prevenció del blanqueig de capital i va apuntar que «tot i que pot semblar perillós, no hi ha dubte que aquest és un sector econòmic que existeix. La nostra petitesa ens ha de permetre ser àgils i configurar-nos com a plaça de referència a escala europea». Pel seu cantó, però en el mateix sentit, Marc Magallón, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, va afegir que «l’impuls d’aquesta llei és una manera de democratitzar el sector que fins ara només utilitzaven algunes persones com, per exemple, els jugadors de borsa. Entenem que en un futur, la representació digital serà una tecnologia disruptiva tot i que ja s’utilitza. Pretenem legislar-la i regular-la».
Per tal d’atraure inversors, l’estratègia de les persones que han impulsat el text legislatiu ha estat «prendre en consideració com tributaran els actius digitals i introduir millores com, per exemple, aplicar un coeficient d’abaratiment per qui vingui a residir a Andorra i hi desenvolupi aquest tipus d’activitat». Així ho va expressar el conseller general de Demòcrates, David Montané, que va afegir que la Cambra de Comerç de Barcelona ja ha contactat amb la mateixa entitat d’Andorra «per domiciliar projectes al Principat». Magallón també va afegir que la idea és que abans de final d’any el text legislatiu estes implementat. Tot i això, va apuntar que «cal seguir el procediment del Consell General que consta de molts passos».
També sobre el text legislatiu, Naudi va considerar que «tot i que aquesta és una llei complexa des del punt de vista tècnic, aportarà beneficis directes o indirectes al teixit econòmic». També va explicar que va «molt lligada» a la Llei de confiança electrònica que va presentar el Govern i que l’aposta per a l’impuls de la tecnologia en aquest sentit «suposarà un avenç econòmic i social molt important pel nostre país. Quan una empresa s’estableix a un indret genera creixement a tot l’entorn. Si fem que Andorra sigui atractiu pel sector, veurem com la nostra societat s’impulsa d’una forma considerable». Magallón, des d’un punt de vista més tècnic, va afegir que «tots els sectors se’n veuran beneficiats. El sector públic podrà fer moneda digital pròpia, per exemple, i també estar subjecte a una fiscalitat força atractiva en comparació amb altres països. Pel que es refereix al sector privat, entre altres coses constataran com es redueixen els costos i s’acceleren els negocis».
Finalment, els consellers generals que van parlar en nom de la majoria, van explicar que la llei sobre actius digitals s’ha elaborat en consonància amb algunes associacions i entitats del país que formen part del sector i que, segons Montané, «sabíem que podien fer aportacions significatives per modificar el text. El 16 de desembre passat els vam fer arribar un esborrany de la llei i hem rebut el seu retorn amb recomanacions, esmenes, etc. que hem tingut en compte i que han servit per millorar el text final». Alguns d’aquests actors són l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), el Col·legi d’Advocats i el Col·legi d’Economistes. En la mateixa línia, Montané va apuntar que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) serà qui s’encarregarà de supervisar les activitats, els participants, etc. i també serà qui autoritzarà, o no, l’emissió dels projectes presentats que hauran de complir un procés administratiu per poder posar en marxa la seva activitat. Sobre l’associació, Montané va apuntar que a hores d’ara, ja s’encarrega de supervisar el sistema financer i va afegir que «també té la funció de promoure la competitivitat».