Pili Borra és, juntament amb Víctor Barragán, propietària del laboratori gastronòmic ViP, un concepte multifuncional d’escola de cuina biocreativa i saludable, que també ofereix altres serveis com menús de dinars a domicili i realitza experiències interactives per esdeveniments especials.
–Com va néixer el seu projecte?
–Víctor és cuiner i nutricionista, i jo també em dedico al món de la cuina i soc naturòpata. Fa un temps, ens vam conèixer i vam decidir organitzar un esdeveniment junts. Com va anar molt bé, vam començar a crear receptes i, finalment, vam decidir crear el nostre propi negoci, al qual li hem posat el nom de ViP, de Víctor i Pili.
–Quins serveis ofereix ViP?
–El nostre concepte és difícil d’entendre, ja que és un tipus de negoci que a Andorra no existia fins ara. En el nostre laboratori gastronòmic el que fem és, d’una banda, associar la nutrició, la naturopatia i l’alimentació saludable. Això ho donem a conèixer mitjançant serveis a domicili diaris que portem a oficines o a habitatges de persones que teletreballen, per exemple. Perquè tothom ho pugui consultar, publiquem els menús de la setmana a la nostra pàgina d’Instagram. D’altra banda, realitzem classes de cuina amb un calendari establert i obert a tots els públics, també realitzem esdeveniments privats, com per exemple sopars amb amics o aniversaris, i fem classes de cuina a la carta.
–Què aporta el seu negoci que els altres no tinguin?
–Primer, li donem un parell de voltes a la gastronomia. És a dir, quan es pensa en cuina saludable, molts ho associen amb l’amanida, la poma, la verdura bullida, un concepte insípid i avorrit. Nosaltres fem un tipus de cuina més elaborada –que no vol dir més complicada– que sigui molt gustosa, però que la base sigui saludable. Com que Víctor és nutricionista i jo naturòpata, tot el que fem té un sentit, busquem què aporta a escala nutricional i quina és la millor manera de combinar-ho. Els nostres plans sempre van més enllà d’un simple està bo i ja està. Així doncs, intentem també aportar una educació perquè tothom pugui aprendre a cuinar-se a casa seva d’una forma diferent.
–El servei delivery té molta demanda?
–Realment sí. La majoria de persones que demanen són particulars, i alguns ja s’han convertit en fixes. No obstant això, també hi ha una part dels nostres clients que només demanen en moments puntuals que ho necessiten, perquè no han tingut temps de fer-se la carmanyola o pel motiu que sigui.
–Com és la dinàmica del seu local?
–Al matí preparem les menjades, i a les tardes, revisem els grups que tenim per a les formacions de la tarda, els quals sempre són reduïts. Quan arriba tothom cuinem, després sopem, i quan acabem es fa la crítica constructiva del menjar. Les dinàmiques de les classes són 100% participatives i sempre intentem dedicar temps per respondre tothom.