Carmen Salas

Silvia i Regina Codina

Creatives de Taller Ko&Ko

No volem treballar en sèrie, llavors crear perdria la gràcia

Ko&Ko és un taller artesanal creat per totes les dones de la família Codina al voltant de la seva mare, del qual les germanes Silvia i Regina són la part més visible. Fer plegades un cobrellit de patchwork per la filla de la Regina va ser l’excusa per passar temps juntes, però la creativitat està al seu l’ADN i per això fa quatre anys van crear aquest petit negoci, amb un producte estrella que identifica la marca: les corones de tela amb motius nadalencs. Actualment, però, elaboren productes temàtics de tot tipus, i també realitzen tallers.

–Per què corones?

–Originàriament volíem fer objectes decoratius de Nadal, però vam creure que era millor centrar-se en un únic article i van triar fer corones, que ja ens agradaven molt. De fet, el nom del negoci és una picada d’ull a aquesta peça i al cognom Codina.

–Amb quins materials les elaboren?

–Les de roba i les de base vegetal les fem nosaltres, per les de fusta comptem amb la col·laboració d’un fuster del país. I alguns dels elements com per exemple les pinyes, les recull i pinta el nostre pare. Sempre que podem, intentem que els materials siguin d’aquí encara que a vegades els comprem a Internet o quan viatgem, com a Polònia, on hi ha molta tradició de corones, i no només al Nadal.

–A Andorra també?

–No, aquí només es compren en aquesta època, tot i que el Nadal passat vam recuperar la idea i hem venut també corones per tot l’any. Ens va fer molta il·lusió perquè és el que a nosaltres ens agradaria, poder fer corones per Pasqua, per Sant Jordi, per Carnestoltes, és a dir, corones temàtiques. I també personalitzades. Per exemple, vam fer una amb instrumental d’escalada per a un escalador, o una altra per a un bomber. Tot i que no és fàcil, és el que en realitat ens agrada, la part més creativa.

–I sempre són peces úniques?

–Sí, de cada article només hi ha un model, ja sigui una corona o un altre, perquè tots els fem de manera artesanal. No volem treballar en sèrie, llavors crear perdria la gràcia.  Cada peça té la seva petita història i quan qui la compra valora la feina que hi ha al darrere, fa molta il·lusió. En general, cada vegada es valora més el treball artesanal.

–I la resta de l’any també van als mercats?

–Sí, als mercats de la Vall d’Andorra la Vella, als d’Ordino i la Massana (la Serenalla), i intentem fer peces relacionades. Fem barrets, bosses de tela o plàstic reciclat, collarets de fusta o senalles decorades amb teles africanes. També per Sant Jordi fem roses amb paper de llibres, de còmic, entre altres productes, que tenen molt d’èxit. Aquest any esperem poder participar també a Andoflora.

–A més fan tallers, oi?

–Sí, a Andorra la Vella i a Escaldes, organitzats pels comuns, per infants i adults, i han tingut molta acceptació. El proper que farem serà un per Sant Jordi. I de cara al futur, volem començar a proposar-los nosaltres. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Membre de l’Acadèmia Nacional de Tango de l’Argentina
Raonador del Ciutadà
Sufragista i activista
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu