Search
Close this search box.
Alba Cladellas Riera

La data per al referèndum de l’acord amb la UE es fixarà al setembre

El text final es tancarà durant el primer trimestre i es traduirà a totes les llengües oficials de la UE i al català

En la tradicional trobada de Nadal del Govern amb els mitjans de comunicació, el cap de Govern va parlar de les prioritats de l’Executiu per als pròxims mesos. L’habitatge i l’Acord d’associació amb la Unió Europea són les principals línies de treball. 
Un dels temes cabdals que marcarà el pròxim any serà l’Acord d’associació amb la UE. El secretari d’Estat per a les Relacions amb la UE, Landry Riba, va detallar un calendari orientatiu de cara a avançar en la redacció de l’Acord d’associació. Durant el primer trimestre del 2024 està previst definir el redactat final i la posterior «traducció a totes les llengües oficials de la UE i també al català», va explicar Riba. Paral·lelament, en aquestes dates es disposarà ja dels estudis d’impacte.

Entre l’abril i el setembre es preveu entrar en una fase més detallada de comunicació de l’Acord i, durant l’any, el Govern treballarà en el desplegament legislatiu necessari per a la implementació de l’acord. Aquí, es va destacar la regulació del referèndum vinculant políticament que està previst marcar-ne la data al setembre per celebrar-lo a finals del 2024 per rubricar l’Acord d’associació. 

Habitatge// Un altre dels temes que marcarà el pròxim any és la qüestió de l’habitatge. Per parlar-ne, Espot va cedir la paraula a la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, qui va destacar que aquesta problemàtica és una prioritat per al Govern, ressaltant «fa dies que en som conscients i estem treballant sobre aquest tema», a més de destacar que «és un tema que ens afecta a tots i amb la llei aprovada per unanimitat hem fet un pas més que demostra que tenim intenció de treballar en aquest fet».

Sobre aquesta qüestió, Marsol va parlar de la reunió de treball que es va dur a terme ahir, en la qual es van emplaçar per a una nova reunió per al pròxim 19 de gener amb deures com portar un esquema per poder treballar amb la llei del dret a l’habitatge. Un altre dels punts que va destacar és la voluntat de posar en comú els requisits per accedir al parc públic d’habitatges de lloguer a preu assequible, i la voluntat de mantenir reunions sectorials amb els propietaris d’edificis de pisos de lloguer i també amb els impulsors de les manifestacions per l’habitatge.

Així, els reptes per a aquest 2024 seran començar a posar al mercat els primers pisos del parc públic d’habitatge de lloguer, afrontar com fer aflorar pisos buits al mercat immobiliari, la regulació dels allotjaments turístics i la posada en marxa de la col·laboració publicoprivada amb la col·laboració dels comuns. Un altre objectiu és començar en els pròxims mesos el procés per implantar, en un termini de 18 mesos, un registre de la propietat. 
 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu