Search
Close this search box.

Increments del 7% en els salaris mitjà i medià al mes d’agost

Segons les dades acumulades dels darrers 12 mesos, la mitjana d’assalariats és de 42.979 persones

El nombre d’assalariats del mes d’agost era de 41.989 persones, el que representa un increment del 2,8% respecte al mes d’agost del 2022. La massa salarial se situa en 100,21 milions d’euros, un 10% més, i pel que fa al salari mitjà avançat, se situa en els 2.386,55 euros, mentre que el salari medià avançat se situava en els 1.963,74 euros. Aquestes xifres suposen unes variacions del 6,9% i 6,8% més, respectivament, respecte al mes d’agost de l’any passat. Estadística també va fer públiques ahir les dades corresponents al mes de juliol i així, cal destacar que els assalariats eren 42.238 persones, un 2,4% més que el mes anterior, en què hi va haver 41.243 persones. L’increment més destacat del nombre d’assalariats, comparat amb el mateix mes de l’any 2022, es dona en el sector de producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, amb un 10,5%. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és hoteleria, amb una caiguda del 4,2%.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a juliol, és de 43.754 persones, un 5,3% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és transports i comunicacions, amb un 9,2%. En canvi, el que presenta un decrement més destacat és sistema financer, que cau un 2,8%. 

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana d’assalariats és de 42.979 persones, un 5,8% més comparat amb el mateix període anterior. Els sectors que presenten un increment més destacat són hoteleria i activitats immobiliàries i serveis empresarials, tots dos amb un 11% més. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és sistema financer amb un 3% menys. Quant a la massa salarial total del mes de juliol és de 100,10 milions d’euros. La variació és positiva, d’un 6,9%, respecte al mateix mes de l’any anterior. El sector que presenta una variació positiva més destacable és producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua amb un 19,4%. En canvi, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior és sistema financer amb un 24,6% menys. D’acord amb les dades acumulades de gener a juliol, la mitjana mensual de la massa salarial és de 104,90 milions d’euros, equivalent a una variació de l’11,1% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és transports i comunicacions amb un 17,3% més. En canvi, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període de l’any anterior és sistema financer, que cau un 4,7%.

La massa salarial total del mes de juliol és de 100,10 milions d’euros, un 6,9% més respecte el mateix mes de l’any anterior

D’acord amb les dades recollides al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 102,33 milions d’euros, equivalent a una variació del 10,8% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és transports i comunicacions amb un 17,3% més. L’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior és sistema financer amb un 4,3% menys.

El salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de juliol del 2023 és de 2.369,97 euros, un 4,3% més respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és altres activitats socials i serveis personals, amb un 14,2% més. L’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior torna a ser sistema financer, amb un 23,1% menys. D’acord amb les dades acumulades de gener a juliol, el salari mitjà s’ha situat en 2.397,59 euros, equivalent a una variació del 5,5% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 10,5% més. D’altra banda, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior és, de nou, sistema financer, que cau un 2%.

D’acord amb les dades acumulades durant els darrers 12 mesos, el salari mitjà s’ha situat en 2.381,04 euros, equivalent a una variació del 4,6% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 8,6% més. L’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior és sistema financer, que cau un 1,4%.

El salari medià total declarat a la CASS per al mes de juliol del 2023 és de 1.930,05 euros, és a dir, un 6,7% més respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 11,1%. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior. La mitjana del salari medià, d’acord amb les dades acumulades de gener a juliol, és de 1.917,48 euros, un 7% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 11,8% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes ha estat de 1.998, un 52,9% més respecte el setembre del 2022

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana del salari medià és de 1.890,91 euros, un 5,7% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 10,5%, mentre que cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

Servei d’Ocupació / El nombre global de demandes en recerca de feina a finals de mes de setembre al Servei d’Ocupació (SOA) ha estat de 300 persones, un xifra que representa una baixada del 5,4% respecte del mes anterior i un 26,5% inferior en comparació amb el mateix termini del 2022, quan hi havia 408 persones. Així mateix, tal com publicava ahir el Departament d’Estadística, el nombre de demandants en recerca d’una millora laboral ha estat de 265, fet que representa una variació mensual positiva del 6,4% i una variació negativa del 15,9% respecte del setembre de l’any passat. D’altra banda, cal destacar que el nombre de demandats de serveis a finals de mes ha estat de 79 persones. D’aquestes, tres són demandants en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 76 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte del mes anterior és d’un 7,3% negativa en el primer cas, mentre que en el segon la variació és nul·la. 

Tanmateix, el nombre total de llocs de treball oferts a finals de mes ha estat de 1.998, el que equival a una variació mensual positiva del 13,7% i a una variació també positiva del 52,9% respecte del setembre de l’any anterior. Amb tot, Estadística també detalla que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 25, un 8,7% més respecte del mes anterior i també respecte del setembre del 2022.  Finalment, segons es mostra en les dades publicades pel Departament d’Estadística, al llarg del mes de setembre s’han fet 15 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 12 mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites en el servei d’ocupació, n’hi ha 86 que van aconseguir trobar feina pels seus propis mitjans.

Efectius judicials / El nombre d’efectius judicials se situava en 42 el 2021. Per tipologia, hi havia 19 magistrats, 17 batlles i sis fiscals els quals estaven distribuïts dins els diferents òrgans que componen la judicatura andorrana. Dins el Tribunal Superior de Justícia hi havia 12 magistrats, dos d’ells en excedència; al Tribunal de les Corts, n’hi havia set; a la Batllia, 17 batlles, cinc d’ells en pràctiques; i finalment al Ministeri Fiscal hi havia sis fiscals, un d’ells en excedència.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat
Exdirector de l’Institut d’Estudis Andorrans i historiador
Presidenta de la Societat Andorrana de Ciències
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu