Search
Close this search box.

Els estudis d’impacte sobre certs temes són necessaris

Estudis d’impacte sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea són més que necessaris. I no perquè ho hagi dit Carine Montaner, sinó perquè en qüestions cabdals és important tenir-ho tot clar.

En aquest cas, Andorra Endavant proposa que qui faci aquests estudis sigui el bufet d’advocats GIDE, que són els que han elaborat els estudis de Mònaco. Bons estudis devien ser per haver fet que el país es fes enrere de les negociacions amb Europa. Si bé és cert que l’AR+I és qui s’encarrega de fer-lo, no és una mala opció tenir aquest altre. I és que el cert és que l’estudi d’impacte encarregat sembla que no serà suficient perquè és només en base de les negociacions ja tancades pel Govern i no es fa prèviament.

Les negociacions avancen i els dubtes és evident que continuen. Només cal preguntar a la gent si està a favor o en contra de l’acord perquè la resposta sol ser la mateixa: no en sé gaire cosa, o, sincerament, no sé què en penso. Que s’estigui negociant un canvi en el futur del país amb aquest nivell de desinformació no té gaire lògica.

Així que sí, cal un estudi d’impacte ben fet per poder conèixer bé els riscos i que tant els integrants del pacte d’Estat com la resta de la classe política i la ciutadania, puguin decidir quin futur volen per al país, sent conscients de tot el que suposa un acostament com aquest a Europa.

Ara el que cal és esperar la resposta del Govern a la petició de la consellera general i veure si es té alguna intenció d’encarregar aquest estudi perquè el gabinet que el faci deixi clar què passaria si Andorra arriba al ja conegut acord amb la UE. Quins són els riscos? Els avantatges són de sobres coneguts perquè és el que s’explica, però i les coses negatives? Són preguntes que necessiten resposta.
 

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Marian Fernández
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu