Search
Close this search box.
Sònia Lecha

Belén Romero

Fisioterapeuta especialitzada en Activitat Física i Salut

Tractar amb persones és un dels grans reptes diaris

Belén Romero és fisioterapeuta especialitzada en Activitat Física i Salut. La curiositat i les ganes d’estudiar són dues coses que la defineixen molt bé, ja que des dels 18 anys no ha deixat de fer-ho. Als 21 anys després d’estudiar un tècnic superior en fitness i activitats dirigides va decidir enfocar la seva vida com a entrenadora. Romero és una de les pioneres a treballar amb el mètode pilates a Andorra i va tenir la sort de treballar al primer gimnàs que va introduir el mètode amb màquines al Principat i certificar-se. Tractar amb casos diferents i a la vegada similars en l’àmbit de la salut, és una de les coses que més l’enriqueix i la fa progressar com a ésser humà. 
 
–Com va néixer @physio_b_?
–@physio_b_ neix arran d’una tiroidectomia total que em van fer al 2014. El resultat de la cirurgia em va deixar seqüeles greus i irreversibles que vaig haver d’afrontar sola de forma radical. L’exercici, la nutrició, conjuntament amb diferents tècniques de meditació i molt d’esforç personal, van ser i són les eines fonamentals per poder reconduir la meva vida fins avui dia i d’això ja fa més de nou anys.

–Quins són els serveis que ofereix?
–Ofereixo un servei 360º que engloba els meus coneixements al llarg del meu recorregut personal i laboral en forma de pautes d’exercici, control amb fisioteràpia si hi ha lesions o malaltia, receptes de cuina i treball de la imatge corporal, el que es diu en conjunt healthy lifestyle, tot això de forma gratuïta per Instagram. De forma presencial als diferents centres on treballo amb tallers i xerrades.

–Quan va tenir clar que es volia dedicar a la fisioteràpia?
–Abans de la tiroidectomia, ja feia molts anys que em trobava amb la tessitura de què els metges començaven a recomanar pilates i ioga als seus pacients sense conèixer els diferents tipus de pilates i ioga que hi ha al mercat. Hi havia gent que venia demanant miracles a les seves molèsties i jo responia: “ Eeeeppp, que jo no soc fisioterapeuta!”(riure). Això era al voltant del 2008. A un dels centres on vaig treballar hi havia uns quants metges com a alumnes, als quals vaig convidar a venir a les classes a provar. Els deia: “No es pot aconsellar allò que es desconeix”. I finalment, la tiroidectomia va ser la que em va empènyer a estudiar fisioteràpia posteriorment.

–Quines tècniques treballa en els tallers de gestió de l’estrès personal i laboral?
– Sobretot la respiració com a medi per a treballar el sistema nerviós neurovegetatiu o el que es diu breathwork, tècniques corporals d’asana o exercici, depenent el tipus i perfil de la persona, per obrir-nos a la respiració i altres recursos que van des de l’ergonomia, a la fisioteràpia laboral i al mindfulness.

–Quin feedback ha rebut de les persones que l’han fet?
–De moment molt positiu i amb ganes de repetir, perquè s’adonen que un sol taller és només la porta d’entrada.

–Quin poder té per a vostè la paraula?
–Tenim dos tipus de llenguatge, el verbal i el no verbal o corporal. El tracte amb les persones és un dels majors reptes diaris en el qual es pot trobar un professional de la salut o qualsevol persona que tracta amb públic. Quan una persona té una molèstia, sigui física i/o mental/emocional, perquè generalment van de la mà, la sensibilitat està a flor de pell i la reactivitat, també. Sempre podem dir una mateixa cosa no ja amb respecte, cosa que donem per fet que així ha de ser, sinó de forma que no sigui una sentència negativa per a qui l’escolta i de forma assertiva. En el 90% dels casos, qui parla realment és el cos, no les paraules. Com a fisioterapeuta, el llenguatge corporal del pacient/alumne per a mi és fonamental i això també m’ajuda a mi a escollir les paraules a utilitzar.

–Quins objectius té per a aquest nou curs que tot just comença?
–Treballar en el que m’agrada i anar consolidant la meva marca personal; fer tallers i xerrades que ja tinc programades. I sobretot, gaudir d’aquest procés. Fins ara he estat una formigueta.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Decoradora
Cònsol major de la Massana
Conseller de la minoria de la Massana
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu