Search
Close this search box.
Sònia Lecha

Alexis Estopiñán

CEO de la Pastisseria Estopiñán

Oferim 384 maneres de menjar-te un pastís

Alexis Estopiñán té 52 anys i va nèixer a Andorra. Ha estat jugador de bàsquet i ho va deixar a causa d’una lesió. Va fer un canvi de rumb en la seva vida i es va posar a estudiar filosofia i finances. Va estar 20 anys en un departament d’estadística i en va ser director durant sis anys. Els seus pares tota la vida han tingut un negoci, la pastisseria Estopiñán. Fa sis anys que els va comprar el traspàs de la pastisseria i des de llavors la gestiona ell. 
 
– L’ofici de pastisser li ve de família. Però, en quin moment va decidir que volia ser pastisser?
–Sóc una mica de tot, un home eclèctic. Sóc pastisser i he estudiat la formació de filosofia, finances i estadística. Vaig decidir ser pastisser en el moment en què em vaig quedar el negoci familiar. Quan la vaig comprar va ser el moment que vaig recuperar els coneixements que havia adquirit abans. Concretament dels 17 als 22 anys havia fet formació, tot i que també ho porto a la sang, ja que vinc de família pastissera. 

–Com va sorgir la idea del pastís de la setmana? 
– Des que vaig recuperar la pastisseria, el pastís de la setmana va ser una manera d’intentar ensenyar a tothom que continuàvem vius i que estàvem fent pastissos. De mica en mica hem anat incorporant un nou tipus de pastisseria com la pastisseria saludable, que porta menys greixos, menys sucre i és més intens de sabor. El pastís de la setmana, s’ha d’entendre com aquell lloc on vas a buscar un postre especial en dies destacats com Sant Joan, Quaresma o Reis.

–Quin és el que ha tingut més èxit? 
– El més venut és el Selva Negra. És un pastís cultural del nord de França i Alemanya que normalment es fa amb cireres, però el meu pare sempre l’ha fet amb maduixes. El Selva Negra té cinc textures diferents: pa de pessic de xocolata negra amb melmelada de maduixa, nata, maduixes fresques per dins i acabat amb encenalls de xocolata negra. Tenim un sistema en el qual pots escollir les possibilitats d’un pastís. Nosaltres per un pastís oferim 384 maneres de menjar-te’l.

–La fulla de tabac un producte molt original. N’hi ha una per cada parròquia d’Andorra, no? 
– Intentem tirar endavant els records gastronòmics i dins d’aquests volem donar valor a les coses del país de manera singular. La fulla de tabac és una galeta feta de farina d’arròs, sense làctics i oli de coco. Cadascuna d’elles té una especificitat molt diferent i els hem incorporat un element funcional. Des de la llima de Canillo que porta oli de CBD, la de taronja porta vitamina C, la de mel porta pol·len i la de gerds porta remolatxa.

–Quants pastissos ofereixen? Quin és el més original? 
– En fem uns 200. Oferim molts productes de pastisseria cultural: bunyols de Quaresma, la coca de Sant Joan, el pastís de Constitució de creació pròpia, etc. Teníem per tradició la corona de Meritxell, el 8 de setembre, que és una corona de brioix. No hi havia un pastís de la Constitució i hem decidit crear-lo aprofitant el logo d’Andorra Turisme.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Corredor octogenari
Decoradora
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu