El Govern ha decidit aquest dimecres ampliar el termini fins al 31 de desembre perquè les empreses amb 50 o més treballadors compleixin amb l’obligació de presentar els seus plans d’igualtat. Inicialment, el termini finalitzava l’1 d’octubre, però la baixa resposta per part de les empreses ha forçat l’Executiu a acordar una pròrroga. Segons ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, només 10 de les 150 empreses obligades han entregat els plans, deixant-ne 140 pendents.
Casal ha subratllat que l’ampliació es justifica perquè “és una mesura nova que implica una càrrega de treball addicional per a les empreses” i perquè és el primer any en què s’exigeix la presentació d’aquests plans. A més, el ministre ha destacat la voluntat del Govern de facilitar l’adaptació de les empreses a la normativa. Per assegurar que la informació arribi als afectats, s’enviarà una carta a les 140 empreses pendents, recordant-los l’extensió del termini.
Durant la seva compareixença, Casal ha deixat clar que aquesta serà l’última pròrroga: “El Govern no prorrogarà eternament els plans d’igualtat, i algun dia s’hauran de presentar”, ha afirmat, descartant futures extensions. A més, el ministre portaveu ha explicat que el termini per presentar els plans d’igualtat – obligatoris per a les empreses de cinquanta o més treballadors i voluntaris per a les de menys – coincideix amb la data límit per al registre de la bretxa salarial, la qual també ha estat prorrogada fins al 31 de desembre. Tot i que el ministre no ha pogut concretar quantes empreses han complert amb el registre de la bretxa salarial, ha tornat a encoratjar les empreses a completar aquesta tasca abans de la data establerta.
El termini per registrar la bretxa salarial, inicialment fixat per al 30 de juny, es va estendre també fins a finals d’any per donar més marge a les empreses. Casal ha recalcat que la bretxa salarial afecta totes les empreses, independentment del nombre de treballadors, i que és fonamental complir amb aquesta obligació dins del nou termini.