Visibilitat i compromís contra el malbaratament

La llei d’Economia Circular, que obliga els establiments a oferir aigua de l’aixeta gratuïta i permetre endur-se el menjar sobrant, és una eina clau per avançar cap a una societat més sostenible. Tot i els incompliments inicials, les campanyes informatives han fet que molts locals coneguin i comencin a aplicar la norma.

Però cal més que informar: cal visibilitzar, normalitzar i mantenir aquestes accions. Reduir el malbaratament i cuidar l’aigua depèn tant dels establiments com de la ciutadania. Gestos simples com demanar una carmanyola o beure aigua de l’aixeta han de formar part dels hàbits quotidians.

El canvi real només serà possible amb controls periòdics, suport als negocis i una cultura compartida de responsabilitat ambiental. Sense continuïtat i implicació, el progrés serà efímer. Cal convertir les bones intencions en pràctiques duradores.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu