Search
Close this search box.

Donar un ús digne a Radio Andorra

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Des de les pàgines d’aquest rotatiu s’insistia ahir en el deplorable estat en què es troba l’edifici de Radio Andorra a Encamp. Que un any després de la ratificació de l’acord de cessió de l’edifici per part de l’estat espanyol el Govern no sàpiga quin ús donar a les instal·lacions evidencia fins a quin punt la cultura és massa sovint l’última de les prioritats i la primera de les víctimes en una legislatura convulsa i marcada per la crisi econòmica.

Des del Ministeri de Cultura es contempla la possibilitat de convertir l’edifici en la seu de Ràdio i Televisió d’Andorra SA (RTVASA). No és l’opció predilecta, però sí la més viable. De les escasses conclusions a què ha arribat el Govern n’hi ha una que ens sembla especialment atractiva: l’edifici no pot esdevenir un museu. L’experiència ens demostra que la millor manera de conservar immobles que tenen valor cultural és donar-los una utilitat i, en aquest sentit, la possible conversió de l’actual edifici en la seu de RTVASA tindria un valor simbòlic innegable.

És cert que hi ha elements de caràcter museístic que caldria preservar, però res no impediria mantenir-los com a peces de museu i donar a la vegada un ús a l’edifici que anés més enllà del caràcter monumental del mateix.

Si realment RTVASA si acaba traslladant, potser també seria un bon moment per pensar si no seria interessant canviar el nom de Ràdio Nacional d’Andorra pel més simple de Ràdio Andorra; d’aquesta manera es dotaria l’emissora d’una marca amb un potencial comercial força més elevat –per no parlar de l’evident càrrega simbòlica del nom en qüestió–.

Més enllà de pensar en l’ús futur de l’edifici hi ha la qüestió evident del manteniment del mateix. La secretària d’Estat de Cultura va intentar dijous passat calmar els ànims i desactivar l’alarmisme: l’edifici, segons el Ministeri, es troba en un estat precari, però no presenta un risc imminent. Amb tot, cal recordar que quan el Govern va demanar un crèdit extraordinari –que el Consell General va refusar al juny– per realitzar intervencions urgents a l’edifici, un informe apuntava que l’immoble estava en perill.

Tenint en compte tot el llarg procés que va culminar amb l’adquisició de Radio Andorra per part de l’estat andorrà, les intervencions d’urgència que s’hagin de fer no haurien d’endarrerir-se gaire. També la reflexió sobre el futur de l’immoble hauria d’arribar aviat a alguna conclusió.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Jordi Castellet i Sala
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu