Search
Close this search box.

Espot creu que l’acord d’EMAP i Ensisa reforça el sector de la neu

El cap de Govern assegura que «una notícia com aquesta ens ha d’alegrar a tots»

El cap de Govern, Xavier Espot, veu amb molt bons ulls la integració d’EMAP i Ensisa en una nova societat. Així ho va manifestar ahir en la presentació de l’Informe Econòmic del 2020 i després d’haver pogut analitzar la proposta presentada el dilluns pels cònsols de la Massana i Canillo, Olga Molné i Francesc Camp, juntament amb Crèdit Andorrà. «L’acord és una aposta decidida que dotarà al sector turístic i al de la neu de més sostenibilitat i capacitat financera», va valorar el cap de Govern, que també va considerar que la integració ajudarà els camps de Pal i Arinsal a «situar-se com a pista d’esquí capdavantera».

Així mateix, Espot va fer un apunt, en declaracions posteriors a la premsa, del que suposa aquesta acció per a totes les parts. «És una molt bona notícia per EMAP i per la Massana», va incidir el cap de Govern pel fet que, sent una estació participada en la seva totalitat per la corporació massanenca, «estava en una situació financera delicada des de feia temps i s’ha agreujat a conseqüència de la pandèmia». Un context econòmic desfavorable que, a més, provocava que no tingués «les inversions necessàries per ser competitius», recordant que «és un sector que ha de fer unes actualitzacions molt costoses» i que «té una competència ferotge a escala internacional, i fins i tot andorrana, fins ara». «És un salt qualitatiu i una embranzida espectacular per EMAP i pel Comú de la Massana», va sentenciar Espot.

D’altra banda, el cap de Govern també va posar en relleu que la integració «és molt positiva per Ensisa, perquè s’enforteix», com també va considerar que es reforcen el Comú de Canillo i Grandvalira a través de Nevasa, i paral·lelament, també ho fan Saetde i el Comú d’Encamp «amb aquestes sinergies que es crearan si s’acaba formalitzant el pacte de socis». I, en darrera instància, Espot també va manifestar que l’acord «de retruc, és bo pel país», perquè dota al Principat «d’una oferta d’esquí unificada i harmònica» que «facilita molt la interlocució amb Andorra Turisme». A la vegada, va afirmar al respecte que això «evita el solapament o la contradicció d’accions de reclam i comercials entre la institució pública i els privats». Sigui com sigui, Espot va refermar que el sector de la neu «és un sector eminentment estratègic» per a Andorra, i per aquest motiu, «una notícia com aquesta ens ha d’alegrar a tots».

Mortés i Mas també s’alegren

Per la seva banda, tant el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, com la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, es van congratular de la integració, segons va recollir l’ANA. «Grandvalira està consolidada: ja forma part de les estacions més importants d’Europa i és la més notable dels Pirineus», va indicar Mas, que va considerar que el fet d’anar cap a un domini únic de país i a una sola imatge és positiu. Així mateix, Mortés va manifestar que caldrà esperar al futur per veure com resulta el forfet conjunt que hi havia entre Ordino-Arcalís i la marca Vallnord.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat
Exdirector de l’Institut d’Estudis Andorrans i historiador
Presidenta de la Societat Andorrana de Ciències
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu