Search
Close this search box.
Lídia Raventós

Enuig dels docents perquè no se’ls computen els viatges ni les formacions

El SEP trasllada al Govern el seu malestar amb DA per lligar la llei d’Educació amb la de Funció Pública

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) va traslladar dimecres al Govern el malestar de diversos afiliats per no cobrar els quilometratges dels desplaçaments per qüestions de feina ni computar les hores que es dediquen a formacions obligatòries. En una reunió mantinguda amb el Ministeri d’Educació, el sindicat va insistir en una demanda que ja fa temps que reclamen posant d’exemple, entre d’altres, que «no és normal que una persona que cobra 1.500 euros s’hagi de pagar la gasolina i posar el seu propi vehicle per desplaçar-se d’un centre a un altre i que a més hagi de treballar els caps de setmana per fer formacions». 

 

El col·lectiu afirma que «no ens tremolarà el pols» per sortir el carrer en contra de la llei de Funció Pública

En aquest sentit, el president del sindicat, David Garcia, recordava que el d’Educació és l’únic cos al qual només se li computa una hora a la setmana per desplaçaments «indiferentment de quants cops s’hagi de moure i a on», un fet que assegura que en altres cossos no funciona de la mateixa manera. Els desplaçaments entre centres o a empreses són més freqüents del que es pot pensar, indicava Garcia: «Un professor de Formació Professional, per exemple, que s’hagi de desplaçar per anar a veure els seus alumnes que fan formacions a les empreses ha de posar els diners de la gasolina de la seva butxaca i disposar de vehicle propi». 

Una altra de les qüestions que sovint reclama el col·lectiu és el tema de les formacions. Segons exposava Garcia, en moltes ocasions es duen a terme en cap de setmana o en horaris fora del laboral. «Si les formacions són a partir de les 20 hores o en cap de setmana s’han de computar de manera diferent», afirmava tot matisant que «no demanem que se’ns paguin, només que se’ns retornin les hores o que es facin en hores lectives». 

Totes dues peticions s’han trasllat al ministeri i la resposta, assegurava Garcia, sempre és la mateixa: «Ho estem estudiant». Pel president del sindicat, el Govern no fa canvis perquè «som un col·lectiu molt gran i qualsevol moviment suposa una despesa econòmica important, però no es just que només es toquin qüestions que tenen una incidència pressupostària petita». 

«No ens tremolarà el pols» 

Garcia també va traslladar al Govern el seu enuig amb el Grup Parlamentari Demòcrata per afirmar que la Llei de la Funció Pública i la d’Educació van lligades i que, per tant, si la primera no s’aprova, la segona tampoc tirarà endavant. Des el seu punt de vista, aquest «caixa o faixa» no té sentit i porta a pensar que DA ens vol fer «xantatge» i que «per donar-nos la prejubilació als 60 donarem suport a la llei de la Funció Pública». Per tot plegat, el SEP va sentenciar que «no ens tremolarà el pols si cal tornar a sortir el carrer per protestar per una Llei de la Funció Pública amb la qual no estem d’acord». En la mateixa línia va deixar clar que va ser un error lligar la Llei d’Educació amb la de la Funció Pública, ja que hi ha alguns articles que fan referència a un projecte de llei que encara no està aprovat. Per al col·lectiu de docents, si finalment no s’aprova aquesta legislatura la llei del Cos d’Educació «serà un fracàs del Govern».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu