- El 2010 clourà amb prop de 75.000 usuaris, 5.000 més que al 2009, mentre que la facturació creixerà menys, el 2%
CLARA GARNICA
CANILLO
- Persones a l’entrada de la instal·lació. Foto: TONY LARA
Pocs més d’un any després que l’actual director del Palau de Gel, David Caubet, agafés les regnes de la instal·lació, el seu treball comença a donar fruits. Malgrat que les millores de les xifres estan arribant més tard del que s’esperava, segons va reconèixer el propi Cabet, la instal·lació creix en nombre de visitants i de facturació. En total, les previsions apunten que l’any es tancarà «amb un augment de visitants prop del 5% en relació a l’any passat», va manifestar Caubet. En xifres absolutes, seran 75.000 les persones que hauran fet ús de la instal·lació, 5.000 més que l’any passat.
Pel que fa a la facturació total del 2010, aquesta també va a l’alça, tot i que en un percentatge més reduït. La crescuda se situarà entre l’1 i el 2%, segons Caubet. La causa de la diferència amb l’augment de visitants és l’elevada despesa que genera la instal·lació, sobretot en temporada baixa, en què la facturació cau considerablement.
Aquesta diferència entre temporades altes i baixes ha afectat també les previsions de crescuda. El director del Palau va reconèixer que tot i que l’augment del 5% de visitants és positiu, fa un any la crescuda prevista era més ambiciosa, i calculaven tancar el 2010 amb un augment de visitants del 20%. Però, mentre que la temporada alta «ha estat molt bona, a l’agost amb crescudes de fins el 15%, en temporada baixa les xifres han estat molt dolentes, una situació que ens ha fet perdre pistonada», va explicar.
El treball per evitar la davallada entre les èpoques pont és una de les tasques pendents del nou director, va reconèixer Caubet. De moment, ja s’ha elaborat un pla de contenció de la despesa, encarat sobretot en els períodes de menys afluència. Aquest estiu ja ha estat aplicat amb èxit. El mandatari de la instal·lació va informar que el pla «ha tingut en compte aspectes com el fet de no reemplaçar els treballadors que han plegat, un treball per fer quadrar millor els torns, reduir el servei quan no hi ha feina o limitar al màxim la contractació de personal extra».
Tot aquest treball ha de permetre reduir considerablement les despeses generades pel Palau de Gel. Amb tot, però, Caubet no amaga que la instal·lació es deficitària. L’any passat les pèrdues es van situar en més de 300.000 euros. L’objectiu és acabar l’any amb unes pèrdues inferiors: «Hi ha certs costos d’aquesta instal·lació que no es poden remuntar», va exposar Caubet, «si aquest any acabem amb un dèficit més baix que el del 2009 i 2008 ja estarem contents». Al 2008 la diferència negativa va ser de més de 400.000, al 2009 va ser de més de 300.000 i «si aquest any tenim un dèficit al voltant dels 150.000 ja podrem dir que estem en la bona línia», va exposar el director de la instal·lació Canillenca.
creixement al 2011 / A poc menys d’un mes per cloure el 2010, els directius del Palau de Gel ja treballen en el 2011 i en mantenir la línia ascendent. Aquest és l’objectiu i també el que apunten les previsions, «confiem que tindrem un increment sobre el 2010», va assegurar Caubet. Per tal d’aconseguir-ho, és primordial fer un bon inici d’any, «hem de veure com comencem per poder fer una bona temporada d’hivern», va assegurar. De moment, el Nadal serà positiu, «creiem que superarem les xifres de 3.000 usuaris del Nadal de l’any passat», va cloure Caubet.
Per a més informació consulti l’edició en paper.