Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Vilarrubla celebra que s’hagi acabat el curs presencialment

La ministra fa un balanç positiu i valora els «esforços» fets

El curs escolar 2019-2020 arriba a la seva fi amb un comiat a les classes atípic com ho ha estat, de fet, el curs en si. Malgrat els alumnes han estat dos mesos i mig sense poder assistir a les aules, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va fer una valoració positiva, ja que, tal com va recordar, després del tancament per la crisi sanitària es van «fer esforços» que es van concentrar en què «s’obrissin les escoles» per poder cloure el període lectiu. «El gran objectiu era que es pogués tancar físicament el curs», va emfasitzar Vilarrubla, tot destacant que hi ha hagut centres que han prioritzat «bàsicament els finals d’etapa», com les congregacionals, i en canvi d’altres, com el sistema educatiu andorrà, ha intentat que els alumnes anessin com a mínim un dia a la setmana a classe «de manera que tothom es pogués acomiadar».

El fet que els centres decidissin com s’organitzava aquest darrer mes de final de curs ha fet també que el volum d’alumnes que ha acabat, de manera presencial, aquestes classes sigui molt variable. Així, tal com va detallar Vilarrubla, hi ha hagut centres en què «ha anat pràcticament el 80% dels alumnes i escoles on hi ha anat un 10%».

La titular d’Educació va remarcar que una de les qüestions que s’ha volgut assegurar aquest final de curs era que «les famílies que necessitaven deixar els seus fills per poder anar a treballar tinguessin assegurat un servei d’acollida que ha funcionat d’una manera «molt positiva». La ministra va detallar que aquesta setmana passada el servei va atendre 1.724 infants. «Jo estic satisfeta perquè s’ha pogut acollir a tots els alumnes de famílies que ho han demanat i, per tant, aquest servei social que ha tingut l’escola durant aquest temps l’ha donat perfectament», va reivindicar.

Pel que fa al neguit que podia suposar que els alumnes que estiguessin en moments importants de la seva escolarització, com per exemple els de segon de Batxillerat, poguessin acabar el curs amb garanties per poder fer el salt a la universitat o estudis superiors, Vilarrubla va destacar que aquests alumnes, quan es van haver d’interrompre les classes, ja «pràcticament» havien acabat el curs pel que fa a nous continguts, segons va informar l’ANA. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu