Els propietaris de béns i immobles es van reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per a traslladar-los que «si les mesures amb relació al lloguer s’han d’allargar que sigui per 15 dies o un mes com a màxim». Així ho va manifestar Artur Homs, president de l’Associació de Propietaris de Béns i Immobles (APBI), que ho justificava amb la bona evolució de la pandèmia dels darrers dies. A més, en el cas de seguir estirant les mesures, els propietaris necessiten que «siguin mesures molt adaptables».
En referència a aquestes mesures imposades als propietaris que acabaran el 31 de març, Homs afegia que els propietaris «no estem contra els descomptes sinó contra els descomptes imposats». Aleshores, els propietaris creuen que el que no s’ha de fer és intervenir en els contractes mercantils entre dos privats, en referència a les mesures del Govern. El president de l’APBI va explicar que són conscients que existeix una problemàtica greu al país amb els pisos de lloguer, però que «qui té la clau per arreglar això és el Govern i els comuns». Respecte d’aquesta qüestió Homs va considerar que la solució arriba de la mà de «mesures atractives pels propietaris» per construir pisos de lloguer perquè «nosaltres al final vivim d’això, és com qualsevol altre negoci». En aquesta línia, el president de l’APBI va afegir que «ara mateix sí que hi ha molta construcció, però són promotors que fan habitatges de venda». Així doncs, els propietaris consideren que no se’ls està protegint suficient i no «ens sentim emparats per la llei» i, davant d’aquest fet, la majoria opta per «construir, bastir, vendre i treure benefici». En canvi, «si s’incentivés la construcció de pisos de lloguer i social» el problema seria de responsabilitat compartida entre el Govern, els comuns i els propietaris, va considerar Homs.
L’habitatge social és una mesura que ha d’acompanyar aquest increment d’habitatge de lloguer al país per posar solució a la problemàtica de l’habitatge i, en aquest sentit, el president de l’APBI va voler trencar una llança a favor de Jovial, el projecte d’habitatges de lloguer per a joves. Segons Homs, que va afirmar conèixer a joves que viuen al Jovial, quan s’afirma que viure en aquests pisos estigmatitza es va molt errat perquè «són habitatges en el centre d’Andorra la Vella, ben equipats i amb un lloguer accessible». Per tant, el president de l’APBI va considerar que on s’estigmatitza a la gent és en grans ciutats com París o Barcelona, però que aquest no és el cas d’Andorra.
Finalment, Homs va afegir que cal recordar que l’Associació de Propietaris de Béns i Immobles no és com l’AGIA, el col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra, o com un col·legi d’advocats, en la línia que no és una associació obligatòria i que, per tant, no es poden «responsabilitzar a uns per les accions d’uns altres», referint-se que els propietaris que conformen l’associació han fet el que ha estat en la seva mà per ajudar als seus inquilins, però que ells també ho han passat malament amb aquesta crisi. Per tant, «no es pot veure una única cara de la moneda», va concloure Homs.