Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

El vi andorrà dóna un salt de qualitat amb un segell oficial

El productors del país podran sol·licitar la qualificació oficial si s’adeqüen a la normativa establerta

Aproposta del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, el Consell de Ministres celebrat ahir va aprovar un nou reglament per a l’ús del nou segell oficial de control i garantia Vi de qualitat controlada d’Andorra. Amb aquest, la voluntat de l’Executiu és dotar d’una qualitat i garantia superiors els vins del país que, voluntàriament, vulguin optar a l’adjudicació d’aquest qualificatiu. El reglament en qüestió estableix i determina el procediment administratiu de què es dotarà aquest nou projecte i definirà les característiques tècniques del cultiu del raïm, el tipus i lloc específic de la seva producció o les normes d’etiquetatge, entre d’altres requisits, que els productors de vi del país hauran de seguir amb l’objectiu de qualificar els seus productes amb aquest segell.
 
Aquest reglament és equiparable a l’aprovat per als a bovins (1999), ovins (2002) i equins (2015) amb l’excepció que és l’únic que no s’inclou dins del sector càrnic, acomplint-se al mateix temps el requisit indispensable que permetria obtenir una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) emmarcat en un àmbit europeu.
 
Renom internacional / El director d’Agricultura, Landry Riba, va destacar que es pretén «facilitar la sortida internacional de les produccions locals», dotant-les d’un segell de qualitat que permeti «accedir als mercats específics amb uns requisits de certificació de qualitat concrets». 
Els cellers que, a priori, podrien comptar amb els requisits per sol·licitar el segell serien (sempre que aquests ho desitgin) quatre: Casa Auvinyà. Borda Sabater, Mas Berenguer i Casa Beal, amb un total de 10 vins de referència.
 
La quantitat dels ajuts a la producció es fixaran a principis de 2017, quan s’anunciaran els cellers que, finalment, obtinguin el segell –amb l’objectiu de cobrir les despeses que el productors tinguin a l’hora d’adaptar els seus processos o les seves instal·lacions a la normativa establerta.
 
El desenvolupament d’aquest projecte sorgeix del treball conjunt entre el Departament d’Agricultura i els diversos cellers del Principat, havent estat el document tècnic revisat i millorat per diferents enòlegs (professionals de la viticultura).
 
Per últim, els representants de la institució política van destacar que l’objectiu d’aquest ajut resideix en «donar la visibilitat i la sortida necessària» a uns vins que, a dia d’avui, «encara són molt joves».
 
A dia d’avui, el mercat tant nacional com internacional del vi es troba en plena expansió, demostrant-se, entre d’altres esdeveniments, en l’èxit rotund de la 4a Trobada de Microproductors de Vi celebrada el passat cap de setmana a Sant Julià.
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu