- Demanen que el Govern els faciliti informació per emetre informes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA
- Xavier Altimir i Marc Pantebre. Foto: TONY LARA
La CEA i la Cambra de Comerç han demanat al grup parlamentari demòcrata que la llei d’inversió estrangera inclogui la possibilitat que el Govern els faciliti la informació dels projectes de les noves empreses que es vulguin instal·lar al país. La voluntat de les patronals és poder elaborar informes no vinculants de les propostes que arribin. Al·leguen que com a coneixedors dels seus sectors econòmics, haurien de poder tenir accés a les demandes d’inversió estrangera per poder dir la seva, i que el Govern els hauria de tenir en compte a l’hora d’aprovar o denegar una inversió sol·licitada per una empresa forana.
La directora de la CEA, Sílvia Gabarre, va explicar que des de la patronal també s’ha demanat que un dels administradors de les empreses amb capital estranger resideixi a Andorra. Aquestes són les principals propostes que ha rebut el grup parlamentari demòcrata i que han motivat la demanda de pròrroga del termini per presentar esmenes al projecte de llei. Segons ha pogut saber l’ANA, però, la demanda de poder emetre informes no hauria estat gaire ben rebuda per part del grup.
Els dos organismes han fet la proposta al grup parlamentari demòcrata per tal que es pugui fer la modificació mitjançant esmenes.
D’altra banda, la CEA també ha fet una altra proposta, en aquest cas encaminada a poder implantar la figura de l’administrador resident.
la crítica dels hotelers / No ha estat aquesta l’única demanda efectuada per col·lectius del país, i que ha motivat que el grup parlamentari demòcrata demanés una pròrroga per allargar el termini de presentació d’esmenes al projecte de llei. També ha fet peticions la Unió Hotelera, que considera que el filtre per autoritzar les inversions estrangeres en aquest sector hauria de ser que aportessin valor afegit millorant l’oferta en temporada baixa i ajudant a desestacionalitzar el turisme.
El seu portaveu, Antoni Azurmendi, va puntualitzar que no han demanat que es restringeixi la inversió estrangera en aquest sector, tot i la por que tenen alguns hotelers i que es va reflectir en l’enquesta feta recentment, on la proposta més votada va ser una moratòria en la construcció de nous establiments. A banda, DA té previst presentar algunes esmenes per millorar el redactat de la llei.
Per a més informació consulti l’edició en paper.