- El president del grup parlamentari demòcrata ha assegurat que la voluntat és poder arribar a un pacte
- Aquest dimarts a la tarda s’ha acordat començar a treballar al respecte a partir del mes de gener
- El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, el cap de Govern, Toni Martí, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, durant la reunió d’aquest dimarts. Foto: TONY LARA
Aquest calendari s’ha pactat amb la “bona predisposició” d’ambdues parts, segons ha informat el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, que ha afegit que faran “tots els esforços necessaris per aconseguir un Pacte d’Estat”. Tot i així, si no fos possible arribar a aquest acord, “mantindrem l’aposta pel calendari”, ha dit Baró.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per la seva banda, ha apuntat que no condicionaran el pacte a una mesura en especial, però que cal que es posin d’acord en la base, i que si es tractés d’assumir “retallades per als usuaris però no fer una revisió global de la situació”, ells no hi participarien.
El punt que no convenç els socialdemòcrates són les recents reformes entrades a tràmit parlamentari pel Govern, ja que segons apunta el president suplent del grup, Gerard Barcia, “ens hagués agradat que es presentessin amb el Pacte d’Estat, perquè haurem de fer esmenes al text i no era l’inici que volíem”. Des del punt de vista del Govern, però, això no suposa cap problema, i el cap de Govern, Toni Martí, ha apuntat que això no condicionarà el pacte.
D’altra banda, el cap de Govern també ha indicat que no es tracta “del campionat de les retallades”, com havia dit Jaume Bartumeu, sinó del “campionat de la responsabilitat col·lectiva”. A més, ha aprofitat per recordar que les “retallades” es van aprovar per compensar la cobertura dels estudiants majors de 25 anys i dels aturats, i la rebaixa de cotització dels autònoms. Per tant el dèficit de 40 milions d’euros continua vigent, però a més, assenyala que si es compta la darrera modificació aprovada pel Govern per cobrir el 100% dels medicaments de malalties greus en atenció ambulatòria, “la despesa augmenta”.