L'opinió de:
Professora, investigadora i traductora

Nit de Sant Joan a Alacant

En aquesta ocasió, en aquest article, us parlaré d’una petitíssima escapada, però que per a mi ha resultat molt emotiva, ja que m’ha transportat a la meva infantesa i joventut i, a més, m’ha permès ensenyar al meu marit un esdeveniment que any rere any per mi havia format part de la meva vida i que havia estat un esdeveniment especial i ineludible: les fogueres de Sant Joan a Alacant. Feia tant que no hi havia acudit, uns 36 anys, que no vaig creure que em pogués sentir tan integrada en la tradició i tan emocionada. És molt difícil expressar-ho en paraules. Vaig viure la despertà, la cremà i la banyà com si el temps no hagués passat i, per descomptat, vaig acabar calada d’aigua com una bona alacantina.

Per a mi la nit de Sant Joan va començar divendres a Andorra, on em vaig menjar la coca de Sant Joan i vaig sopar al Racó del Garrí caldo verd portuguès i pollastre picant amb patates i arròs. En sortir, ja ens vam anar cap a Alacant. La veritat és que em va fer una mica de llàstima perdre’m la Nit de Sant Joan a Andorra, però estava molt il·lusionada d’arribar el més ràpid possible dissabte al poble de Sant Joan.
Vam arribar allà abans de les 7:30 h i vaig poder veure la despertà, menjar coca de molletes, típica de la meva terra, veure les dues fogueres que es munten al poble i prendre alguna cosa.

D’allà, vam anar cap a Alacant i vam veure un bon nombre de fogueres, veritables obres d’art com podreu veure a les fotos de les meves xarxes socials.

Després, vam passegar per tot el centre d’Alacant, d’accés restringit al trànsit, i no us podeu imaginar la gran quantitat de gent que hi havia. Podies fer-te fotos amb diferents personatges que es trobaven als carrers i, per descomptat, jo vaig triar fer-me’n una amb Chucky el ninot diabòlic. Ja sabeu que m’agrada molt el terror! El cert és que va ser difícil trobar lloc per dinar i jo volia anar al Restaurant El buen comer que és força bo. En arribar vam esperar una bona estoneta, però, finalment, vam aconseguir una taula a la terrassa i vam agafar el menú especial que tenia quatre entrants: pa amb tomàquet i allioli, gambons a l’all, xipirons fregits i formatge de cabra rostit amb mel i pinyons.

De segon arròs alacantí i per a les postres flam d’ou.

Calia aprofitar molt bé el temps, volia fer tantes coses! Així, després de dinar vam anar a la platja que hi havia davant de l’hotel i ens vam banyar. Més tard, vam descansar una estona a l’habitació de l’hotel i ens vam preparar per anar a la cremà i la banyà. Com que no hi havia gaire temps per sopar, ja que el trànsit estava impossible i ens va costar molt aparcar, ens vam menjar uns montaditos al Lizarrán i després, és clar, vaig cercar el meu gelat favorit: llet merengada amb molta canyella. Un altre producte típic de la meva terra.

Ja només quedava veure cremar les fogueres i, per descomptat, mullar-se per eliminar les males energies i deixar entrar el nou, així va ser, després de veure la primera palmera que explota a Benacantil per anunciar la cremà, ja només quedava que encenguessin la foguera i demanar als bombers aigua a crits. Així vaig acabar de mullada! Per acabar, unes tapetes, begudes i uns ballareigs a la barraca popular.

Una vetllada que no podré oblidar durant gaire temps! Ja us parlaré del meu retorn a Andorra que no va ser menys emotiu que la nit de les fogueres.

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND
Inés Martí
- Responsable d'esdeveniments d'Andorra Telecom -

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu