- Foto: EL PERIÒDIC
Encara no fa un mes vaig difondre a Facebook i Twitter la campanya, duta a terme per un grup d’associacions franceses, que sota el lema 30 dies d’accions contra les violències sexuals i sexistes 25 d’octubre-25 de novembre pretén, entre d’altres, abolir la prostitució, entenent que es tracta d’una violència sexual no penada per la llei. Paral·lelament a aquesta acció, la majoria governant del país veí està treballant des de fa dies en un projecte de llei per penalitzar els clients de la prostitució. Tot plegat uns canvis necessaris i reclamats històricament des de fa un munt d’anys a França.
A banda de les accions de suport públiques i privades, que han estat nombroses, ha sorgit una reacció en contra que, a més de provocar la indignació, ha fet obrir els ulls com a plats als ciutadans dels països europeus més progressistes.
Amb el nom de Manifeste des 343 salauds (en paral·lel al manifest que van escriure intel·lectuals feministes el 1971 denominat des 343 saloppes per reivindicar l’avortament lliure i el dret al propi cos) un grup d’intel·lectuals molt coneguts dels mitjans francesos (de dretes i neo-liberals la majoria) entren al debat per defensar la prostitució lliure i sense càstig per als consumidors, i es declaren per solidaritat «tots clients», alhora que defensen que una dona lliure i independent té dret a prostituir-se i a disposar del seu cos com vulgui.
Els autors parteixen «de la base de la igualtat entre homes i dones» però, matisen que «no es pot encobrir una realitat diferent en la sexualitat masculina»; argumenten «un debat transversal que supera els debats entre reaccionaris i progressistes o masclistes i feministes».
També afirmen que condemnen el tràfic de persones o activitats il·lícites, tot i desfensar la prostitució, argumentat que «el consentiment d’una dona és bàsic i el vendre el seu cos es correspon a una pura transacció mercantil entre adults».
Indigna la demagògia i les manipulacions que empren obviant un fet bàsic: la prostitució és d’una o altra manera la venda d’un ésser humà i doncs una vulneració dels drets humans.
Per a més informació consulti l’edició en paper.