Diumenge passat vam tornar a anar Encamp a la quarta edició de la fira multisectorial Enfira’t com cada edició des que va començar. Aquell dia no havíem comptat que es feia la Cursa de l’Illa Carlemany, ja que com que vaig estar malalta no vaig poder entrenar-me per participar-hi i no m’hi vaig inscriure. Així soc jo, o estic llesta o no ho estic. Bé, el cas és que vam estar atrapats a la cua de cotxes molta estona, perquè jo sortia d’Andorra i hi havia molts carrers tallats. La veritat és que em vaig estressar una mica. El mateix em va passar en arribar a Encamp i no trobar on aparcar, però, finalment, després d’una bona estoneta, també ho vam aconseguir.
Enguany hi ha hagut un canvi d’ubicació i la fira s’ha traslladat a l’aparcament descobert que hi ha al costat del parc de l’Ossa, al carrer Prat Gran de l’Areny i dins el mateix parc. Amb aquest canvi d’ubicació, les activitats i els setanta expositors que han participat en la fira per donar a conèixer el teixit empresarial de la parròquia estaven molt més concentrats.
A la fira hi havia tres sectors econòmics diferents: la restauració amb diversos punts de restauració, on podies menjar des de bolinhos de bacallà fins a pinsà que et donàvem a tastar i estava molt bona, passant per menjar filipí o alguns dolços; el sector de l’automòbil amb cotxes de primera i segona mà, i els estands d’activitats esportives i d’entitats. Al tercer sector, en aquesta edició s’ha tornat a repetir durant tot el cap de setmana una de les activitats que criden més l’atenció dels assistents, encara que jo no l’he provat mai per no esperar la cua. Aquesta et permet veure Encamp a vista d’ocell pujant en una grua de fins a 60 metres d’altura.
Després de donar un tomb per tota la fira, vam anar a prendre alguna cosa i vam acabar dinant al Bar Granada. La veritat és que en entrar vaig veure unes crestes amb molt bona pinta i vaig preguntar de què estaven farcides i el senyor que atenia les taules em va dir que de pollastre.
De manera que en vam demanar una cadascun per provar-les i estaven recents fetes, calentetes i molt bones. Feia temps que no em menjava una cresta tan gustosa. Estaven farcides de samfaina i pollastre i… Vam tornar a repetir i amb això, unes olivetes, una bossa de patates fregides i una torradeta de Santa Teresa a mitges. Ja vam dinar i de sobres!