PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Progressistes-SDP es presentarà a les pròximes eleccions, sigui en solitari o amb alguna coalició

La formació ha rebut propostes per arribar a un possible acord polític amb el PS o amb DA

Per Anna Casanova

Una foto d'arxiu de Jaume Bartumeu al seu despatx.
Una foto d'arxiu de Jaume Bartumeu al seu despatx. | A.C.

Progressistes-SDP es presentarà a les pròximes eleccions. Així ho ha confirmat el president de la formació, Jaume Bartumeu, després del consell nacional que s'ha celebrat aquest matí per decidir l'estratègia electoral a seguir en els pròxims comicis. Tot i que l'excap de Govern ha lamentat que "ara no puc dir si anirem sols o acompanyats", ha deixat clar que l'objectiu d'SDP és fer "un gran acord de país" amb alguna força política de cara a les pròximes eleccions. "La hipòtesi d'haver de fer llista o candidatura sols no és la nostra primera preferència", ha valorat Bartumeu, que així i tot, ha reiterat que "hem decidit que vista la situació d'emergència social i econòmica del país, hi hem d'anar i hi anirem".

En aquest sentit, el líder del partit ha explicat que en l'assemblea del mes de juny passat, se li havia encomanat fer una mena de circuit de converses amb altres forces polítiques per veure si la proposta que defensen tindria una acollida suficient entre les diferents formacions. Per tant, Bartumeu ha afirmat que ha estat realitzant converses des del mes de juny fins a l'octubre, i que entre el 27 de novembre i el 13 de desembre ha rebut propostes de possibles acords, tant del Partit Socialdemòcrata (PS), com de Demòcrates (DA).

Ara per ara, SDP no ha decidit si està disposat aliar-se amb el PS o amb DA, o amb cap d'ells. En principi, però, entre el dimarts i el dimecres de la setmana vinent, l'excap de Govern convocarà una roda de premsa per explicar com estan evolucionant les converses i aclarir si s'ha pres una decisió. En aquesta línia, Bartumeu ha posat en relleu que el cap de Govern s'està plantejant endarrerir les eleccions fins al maig, tot i que naturalment haurien de celebrar-se entre febrer o març. Així, "tenim més calendari del que pensàvem", ha expressat.

D'altra banda, durant el consell nacional s'ha aprovat el programa electoral que SDP portarà a les eleccions, "amb els punts essencials que els futurs responsables de l'administració andorrana haurien de tirar endavant", ha apuntat el president del partit. El programa es presentarà a la premsa el dimarts de la setmana vinent.

Finalment, Bartumeu ha fet públic que, per la seva banda, no serà en cap candidatura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT