PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern aprova mantenir les ajudes a l’habitatge l’any que ve

Els requisits i imports del lloguer i la calefacció s’han flexibilitzat tenint en compte la crisi econòmica actual

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'un home mirant els anuncis d'una immobiliària.
Imatge d'arxiu d'un home mirant els anuncis d'una immobiliària. | EL PERIÒDIC

El Consell de Ministres va aprovar ahir el Decret de modificació temporal i excepcional del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris. Mitjançant aquesta modificació es manté la flexibilització dels requisits per accedir a l’ajut a l’habitatge de lloguer –que el Govern va aprovar a mitjan enguany– durant el 2023. L’objectiu és facilitar el manteniment de l’habitatge de lloguer a les persones i famílies que tenen més dificultats, col·laborant en el pagament de la mensualitat de la renda de l’habitatge principal.

Així doncs, la conjuntura econòmica actual fa necessari el manteniment d’aquesta flexibilització per a l’exercici que ve, incloent-hi els requisits flexibles ja establerts per poder beneficiar-se de l’ajut, amb la corresponent actualització dels imports màxims del lloguer, així com del preu de la calefacció. Pel que fa als ingressos econòmics, s’actualitza el llindar econòmic de cohesió social (LECS) i el barem de valoració patrimonial, com a conseqüència del salari mínim interprofessional aprovat.

Cal recordar que la flexibilització de requisits inclou qüestions com ara la reducció de cinc a tres anys el temps de residència legal i efectiva al país, i el topall d’ingressos per poder sol·licitar l’ajut passa d’1,2 a 1,3 vegades el LECS personal o familiar. Per altra banda, s’incrementa el percentatge de participació de l’ajut en l’import de la renda mensual del 35% al 40% per als col·lectius prioritaris i del 30% al 35% per a la resta de la població.

L’ajut es pot sol·licitar fins al 31 de desembre del 2023 al Servei de Tràmits del Govern, situat a l’Edifici administratiu del Govern. 

En un altre ordre de coses, l’Executiu també va donar llum verda a l’adjudicació de la prestació de serveis d’assessorament, assistència tècnica i direcció tècnica de l’elaboració del Pla per al dret a l’habitatge, que ha recaigut sobre l’empresa Celobert Arquitectura, Enginyeria i Urbanisme per un import total de 50.000 euros. El pla constitueix un instrument jurídic i tècnic d’anàlisi quantitativa i qualitativa de les necessitats d’habitatge de la població presents i futures que inclou, a més, un procés de participació ciutadana. La voluntat del text, segons va informar el mateix Govern,  és definir, mitjançant una diagnosi de la situació, l’accés i el manteniment en l’habitatge de la població, així com les accions públiques necessàries per fer efectiu el dret de tothom a gaudir d’un habitatge digne, d’acord amb l’article 33 de la Constitució. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT