PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CEA reclama la signatura de CDIs amb els països iberoamericans

Cadena fa èmfasi en la necessitat de digitalitzar les empreses

Per El Periòdic

Gerard Cadena, en un moment de la seva intervenció ahir a Lisboa.
Gerard Cadena, en un moment de la seva intervenció ahir a Lisboa. | CEA

El president de la CEA, Gerard Cadena, va intervenir ahir en la primera de les dues jornades de treball que es desenvolupen a Lisboa, en motiu del V Fòrum Iberoamericà de les mitjanes i petites empreses (Mipimes). La trobada d’ahir, que va ser presidida pel secretari d’Estat d’Economia de Portugal, João Neves, es va centrar a debatre i analitzar amb les autoritats públiques de la regió iberoamericana i els representants de les organitzacions empresarials, la realitat de les micro, petites i mitjanes empreses, especialment en dos temes tan rellevants com el comerç intrarregional i la transformació digital. 

En aquest context, Cadena va destacar la importància de les negociacions amb la Unió Europea, així com els convenis de doble imposició, qualificant d’anomalia el fet de no haver signat encara convenis amb altres països iberoamericans més enllà d’Espanya i Portugal.

En la seva intervenció, Cadena també va posar en relleu la recent però intensa activitat de la CEA per impulsar els processos de digitalització a les empreses del país, i va afirmar que «la digitalització no és un luxe empresarial, sinó una qüestió de supervivència, i més quan parlem de Mipimes». «La digitalització no és exclusiva de les grans companyies o d’aquelles que treballen a l’àrea tecnològica, sinó que s’ha convertit en un factor indispensable per a totes les empreses que volen continuar vigents en el temps», va sentenciar el president, a l’hora que va refermar l’objectiu de la CEA d’acompanyar els empresaris per ajudar-los a complir amb aquesta encomana. A més, va valorar que aquest procés té en la regió iberoamericana un dels seus espais de desenvolupament natural.

Les sessions del fòrum continuaran avui amb noves taules de treball en què també prendrà part la patronal andorrana. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB), el CEOE Internacional, la Secretaria General Iberoamericana (Segib) i el govern de Portugal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT