PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Esbart Laurèdia porta ‘Mostra Vermut’ diumenge a Sant Julià

Proposa un muntatge «alegre» i «desenfadat», amb innovacions en l’execució i novetats en el repertori

Per El Periòdic

Una actuació de l’Esbart Laurèdia a la plaça de la Germandat durant a Vila Medieval.
Una actuació de l’Esbart Laurèdia a la plaça de la Germandat durant a Vila Medieval. | E. L.

L’Esbart Laurèdia representarà aquest diumenge, a les 12.30 hores, a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria l’espectacle Mostra Vermut 2022, un muntatge gratuït en què hi participaran els grups d’iniciació, infantils 1, infantils 2, juvenils, cos de dansa i els bastoners lauredians.

Habitualment, l’Esbart Laurèdia ofereix diferents tipus d’espectacles de creació pròpia. La Mostra, que normalment es representa a finals de gener només amb les seccions infantils i juvenils; el Festival fi de curs, que sol ser al juny on hi actuen els més menuts sovint acompanyats també dels més grans, els bastoners o els andosins; i un espectacle d’adults on hi actuen les seccions de cos de dansa, bastoners lauredians, veterans i andosins, que sol fer-se al novembre sota una temàtica i relat concrets.

Enguany, les diferents seccions de l’Esbart Laurèdia presenten un espectacle en format Mostra, ja que al gener no es va poder fer a causa que va ser difícil pel grup mantenir un ritme constant d’assistència als assajos pels pics de la pandèmia, els contagis, confinaments i l’obligatorietat de la mascareta. 

Si bé l’any passat van partir de la necessitat d’aplicar una pedagogia especifica per complir amb els protocols i consignes sanitàries adaptant les coreografies, enguany l’entitat proposa un espectacle «alegre» i «desenfadat», amb innovacions en l’execució i novetats en el repertori com l’estrena de les danses La cançó de la felicitat, Ball de Menairons, Escriurem, Jota d’Organyà i Ball Pla d’Andorra.

Amb el títol Mostra Vermut, l’Esbart Laurèdia vol mostrar «el seu millor somriure, donar-nos fort les mans i celebrar-ho a l’aire lliure amb un públic distès, tot fent el vermutet». En aquesta ocasió, no poden comptar amb la presència dels grups de veterans i andosins (grup de música folk creat al 2018), perquè fins a l’abril han estat sense activitat a causa de les restriccions sanitàries i, un cop aixecades, no han tingut prou temps per preparar cap peça. 

Per una altra banda, l’Esbart Laurèdia té previst acabar el curs amb les tradicionals actuacions de festa major, a mitjans d’estiu: la sardana Dansaires Andorrans de Daniel Areny (diumenge 31 de juliol), Ballets i Ball de la Marratxa (dilluns 1 d’agost), l’actuació dels bastoners lauredians amb el grup rock al concert de dilluns vespre i com a novetat la 1a Trobada de Ball de Bastons (dissabte 30 de juliol).

PUBLICITAT
PUBLICITAT