PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Preocupació» al Govern per la pèrdua del turisme rus l’any que ve

La Creu Roja torna de Polònia al país amb una quinzena de refugiats

Per El Periòdic

Un voluntari de la Creu Roja andorrana descarregant material, ahir.
Un voluntari de la Creu Roja andorrana descarregant material, ahir. | Creu Roja Andorrana

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va posar de manifest ahir que el Govern mira amb «preocupació» el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna per com pot afectar el turisme. En declaracions a Ràdio Estel, Torres va exposar que Andorra rep anualment 50.000 turistes russos, i per aquest motiu, va apuntar que si l’any que ve no poden comptar amb aquest turisme, l’afectació «serà important» perquè el rus és un turista «que passa set dies a Andorra i que fa una despesa superior a la mitjana».

Aquesta situació es dona en un moment, segons el ministre, de recuperació del sector al país. En un primer balanç de la temporada d’hivern, el titular de Turisme va detallar que enguany «s’ha tornat a la normalitat, assolint xifres de la temporada 2019-2020, abans de la pandèmia, que ja van ser de rècord», mostrant-se «molt satisfet». I per cloure el balanç, el ministre va incidir que en aquesta temporada «s’ha pogut recuperar el preu mitjà» i va assegurar que «els hotels han fregat una ocupació del 90%». 

D’altra banda, Torres va compartir que aquesta temporada d’hivern serà l’última que Andorra viurà sense taxa turística, ja que el ministre va apuntar que aquest estiu «molt probablement» ja es cobrarà. Cal recordar que segons el Projecte de llei que la recull, l’import serà d’entre un i tres euros per persona i nit, segons la tipologia d’allotjament.
En aquest sentit, el titular de Turisme va considerar que la taxa «no tindrà impacte sobre la demanda», i va afirmar que serà un impost «finalista», on tot el que s’ingressi «es revertirà al sector turístic».

Retorn del comboi

La Creu Roja andorrana va iniciar ahir el viatge de tornada al Principat, i finalment, trasllada un total de 15 refugiats. Així ho va manifestar la coordinadora de l’àrea social de l’entitat, Anna Arias, qui va indicar que corresponen a sis famílies, la majoria de les quals es trobaven a la ciutat de Lublin, allotjades en centres. Es tracta de cinc dones, cinc adolescents i un infant, a més d’un nucli familiar que s’ha unit a l’expedició en l’últim moment amb família a Andorra i que està compost per quatre persones. 

Els integrants del segon comboi humanitari van descarregar ahir el material de primera necessitat que traslladaven des d’Andorra en un centre de recollida de la filial de l’ONG a Polònia, des d’on se centralitzarà l’enviament cap a Ucraïna. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT