PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Seu suspèn les llicències d’habitatges d’ús turístic

La mesura tindrà un any de vigència i s’aprofitarà per fer un pla per regular el sector

Per El Periòdic

Vista aèria de la Seu d’Urgell.
Vista aèria de la Seu d’Urgell. | Ràdio Seu

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir la suspensió de les llicències per habitatges d’ús turístic durant un any. Durant aquest període, el consistori iniciarà els estudis per tramitar un pla especial que reguli la implantació d’aquesta activitat al municipi. El document tindrà com a objectiu compatibilitzar els diferents usos dels immobles, sempre garantint el dret a l’habitatge dels veïns i veïnes. La tinent d’alcalde de Promoció de la ciutat i regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, va explicar que amb aquesta decisió «es vol trobar un equilibri que eviti que la pressió turística incideixi en el preu dels lloguers o la compra de pisos». Així mateix, va remarcar que un altre dels objectius seria «aconseguir un creixement controlat de l’oferta, i que sigui de qualitat».

Segons van posar de manifest des del consistori urgellenc, l’augment descontrolat dels apartaments d’ús turístic, juntament amb la creixent manca d’oferta d’habitatge i l’encariment dels preus de lloguer –a causa d’una distorsió del mercat– ha fet que des de diferents sectors s’hagi demanat una regulació. Fins i tot els gestors d’aquests habitatges creuen necessària una planificació local.

Decret de Turisme

Cal recordar que el 4 d’agost del 2020, la Generalitat de Catalunya va aprovar el nou Decret de Turisme, que refon i integra en un sol reglament tota la normativa vigent en l’àmbit del turisme, inclosa la modalitat d’Habitatges d’Ús Turístics (HUTS), que permet la cessió pel seu propietari directament o indirectament a tercers, a canvi d’una contraprestació econòmica per una estada de temporada i en condicions de disponibilitat immediata, per un període de temps continu, igual o inferior a 31 dies. La mateixa normativa preveu que els ajuntaments puguin regular l’activitat als seus municipis. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT