Bones sensacions del sector de l’esquí sobre el desenvolupament de la temporada d’enguany. Amb un inici de fortes nevades i moltes ganes de neu dels clients locals i de proximitat, i les restriccions per la covid desapareixent de cara la segona meitat, les estacions són optimistes i confien situar-se en les xifres de la temporada 2019-2020, que va acabar de forma abrupta per la pandèmia. «En termes generals, la temporada està sent molt bona», va valorar el director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno, que va puntualitzar que «aquest any, anem lleugerament per sota dels registres de la temporada 2019-2020, que a Grandvalira anava a velocitat de rècord absolut, però finalment va acabar un mes abans», cosa que podria ajudar a repetir aquelles bones dades. Per tot plegat, a l’estació són positius, si bé Moreno va reconèixer que «comparat amb l’any anterior, no és molt difícil ser optimistes». D’aquesta manera, el director general de Grandvalira va exposar que, al llarg de la primera meitat de la campanya actual, «la caiguda que hi ha hagut en els mercats internacionals s’ha vist compensada en gran manera pels mercats de proximitat, i això ajuda molt», fent-se evident que «la gent tenia moltes ganes de tornar a esquiar». I en una línia similar, des de Vallnord-Pal Arinsal van declarar que «pel que fa a la venda de forfets, ens mantenim amb números molt similars a la temporada 2019-2020, tant quan a ingressos com ocupacions», a la vegada que van apuntar a uns «bons resultats també de la restauració i les activitats».
Sobre la tipologia de client, ambdues estacions van coincidir en augurar una major presència de l’internacional de cara les pròximes setmanes, i en general, per a la segona meitat de la temporada actual. «Ja hem passat l’equador de la temporada, i ara esperem més visites de mercats internacionals, com ja és costum», van posar de manifest des del domini massanenc, puntualitzant que «durant la primera etapa de la temporada també hem comptat amb aquests mercats, però de forma més tímida». Però, el cert és que el relaxament de bona part de les restriccions de mobilitat a Europa estan permetent una recuperació progressiva d’aquesta clientela al llarg del mes de febrer. «Darrerament, s’han aixecat algunes restriccions pel que fa al mercat britànic que afavoreixen que les famílies angleses puguin venir, i això segurament ho notem més les setmanes vinents», va indicar el director general de Grandvalira, que va afegir que «de cara al final de la temporada, segurament podrem recuperar una part del que s’ha perdut a l’inici d’aquesta i tota l’anterior». En qualsevol cas, des de Grandvalira donen novament per perduts mercats «importants» com el rus.
La neu marcarà l’èxit
Més enllà dels clients, els responsables dels dominis estan pendents que la meteorologia els acompanyi per poder oferir un bon servei el que queda de campanya, com asseguren que han pogut fer els primers mesos. «L’estació està en molt bona situació: la neu ha caigut en els moments oportuns i hem pogut produir quan hi ha hagut finestres de fred», va explicar Moreno, que es va mostrar esperançat que aquesta dinàmica es mantingui per poder complir tots els dies d’obertura previstos, és a dir, fins al 18 d’abril. Així, les estacions donen gràcies a les nevades de l’inici de desembre, a través de la qual «hem pogut mantenir uns bons gruixos de neu», segons van indicar des de Vallnord, que va posar de manifest que «estem amb el 100% de les pistes obertes des de fa moltes setmanes, el qual no ha estat sempre possible altres anys».
Per la seva banda, els representants polítics també coincideixen a fer una bona valoració del curs. «Estem molt contents perquè s’havia projectat una temporada òbviament molt millor que l’anterior, però jo crec que hem arrencat molt bé, superant les perspectives que ja s’havien marcat des de Grandvalira», va declarar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, mentre que el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va publicar a les xarxes socials que: «Hem superat satisfactòriament la primera meitat de la temporada d’hivern».