PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nova defunció eleva a 148 les víctimes per la covid-19

La incidència continua a la baixa, amb 87 casos nous en les 24 últimes hores

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de l'hospital.
Imatge d'arxiu de l'hospital. | ANA / M. P.

La defunció d’una persona de 93 anys que es trobava ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell eleva les morts pel coronavirus a 148 des de l’inici de la pandèmia al Principat. Tot i aquesta mala notícia, el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, va reiterar ahir que hi ha una millora progressiva de la situació sanitària general.
Així s’observa amb els nous casos detectats des de Salut. Des d’aquest dimarts s’han registrat 87 nous positius que situen en 36.989 els casos totals des del març del 2020. Aquesta bona dinàmica també es tradueix en el nombre d’altes, que s’ha augmentat en 206 i ja hi ha 35.641 persones que han superat la malaltia. Per tant, els casos actius continuen en descens amb 120 menys i aquest dimecres hi havia 1.200 casos.

Pel que fa a la pressió hospitalària, s’ha vist incrementada pels pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) que es troben sota ventilació mecànica, que han passat de tres a cinc en les últimes 24 hores. Així, hi ha un total de 15 persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, 10 de les quals estan a planta. Jover, però, va voler remarcar que la pressió sanitària de l’onada amb la variant òmicron «és lleu i ha anat disminuint en les darreres setmanes». D’altra banda, la situació al sistema escolar continua millorant, i tan sols hi ha 39 aules sota vigilància passiva i cap aula es troba en situació d’aïllament.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT