PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera s’enfila al 75% per l’efecte David Guetta

L’UHA encara l’agost amb «confiança» i esperant fregar el 70%

Per Lídia López

Turistes i visitants passegen per l’eix comercial del centre, ahir.
Turistes i visitants passegen per l’eix comercial del centre, ahir. | El Periòdic

L’ocupació hotelera del darrer cap de setmana va arribar a un 75,21%, segons les dades publicades ahir per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). D’aquesta manera, el darrer espectacle programat dins de l’Andorra Mountain Music, el del dj David Guetta, va complir amb les expectatives generades des de l’anunci de l’artista, i va marcar un dels millors registres del mes, juntament amb el cap de setmana d’Armin van Buuren i la cursa 21 Ports (74,75%), i el de Bob Sinclar i el Tour (75,89%). «La coincidència de David Guetta i l’inici de l’agost, que és un període més vacacional, s’ha notat i també ha incidit en la mitjana setmanal», va declarar el director de l’UHA, Jordi Pujol. I és que, en efecte, la mitjana ocupacional de la darrera setmana es va situar en un 61,30%, essent la primera vegada aquest estiu que se supera la xifra del 60%.

En qualsevol cas, cal posar en relleu que la mitjana mensual del juliol es va situar en un 52,55%, una dada que s’acostaria als registres dels anys 2014 o 2015, però no als d’entre 2016 i 2019. «És una situació difícil, i és molt complicat comparar quan el context és així, però venint d’on venim per la pandèmia i les restriccions vigents arreu d’Europa, penso que la mitjana no està malament per al moment en què estem», va reconèixer Pujol, que va afegir que «sembla que el sector comença a treure el cap, i hi ha qui veurà el got mig ple i qui el veurà mig buit».

De fet, hi ha dos elements que feien incrementar les ocupacions del juliol que enguany no han estat possibles, precisament pel coronavirus: els espectacles del Cirque du Soleil i els grups d’alemanys, anglesos, belgues, holandesos i fins i tot israelians que «ja sabíem que no tindríem».

Optimisme per l’agost

Encetat ja el mes d’agost, l’UHA espera que les ocupacions millorin notablement pel fet que, tradicionalment, és un mes més vacacional i de més afluència, especialment dels turistes arribats del voltant. «Si al juliol hem aconseguit aquest 52%, pensem que a l’agost ens podríem situar entre un 65 o un 72%», va apuntar el director, que va indicar que «tenim l’esperança que, si normalment és un millor període, aquest any també ho sigui». Per aquest motiu, des de l’entitat reconeixen sentir «confiança» i «optimisme» per l’activitat de l’agost.

Un dels aspectes que sol marcar aquesta diferència són els dies de mitjana que els turistes passen al Principat. En aquest sentit, Pujol va explicar que si al juliol fan estades curtes, de dos o tres dies com a molt, a l’agost creix aquesta mitjana amb estades de tres a quatre dies, o fins i tot cinc. «Aquest major nombre de pernoctacions és el que et fa tenir millors registres», va incidir, afegint que creu que el període més fort serà entre el 9 i el 29 d’agost, especialment les dues setmanes centrals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT