PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera puja al 71% l’últim cap de setmana

El director de l’UHA es mostra «content» davant l’increment de visitants al Principat

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la recepció d’un hotel.
Imatge d’arxiu de la recepció d’un hotel. | Tony Lara

L’ocupació de la setmana del 19 al 25 de juliol va pujar considerablement. La mitjana entre setmana va augmentar un 56,61% respecte a la setmana passada que es trobava en un 47,94%. En canvi, on més es va notar aquesta pujada d’ocupació va ser durant el cap de setmana, amb una mitjana d’un 70,74% quan la setmana anterior estava en un 62,73%. Cal dir que, tot i que aquest darrer cap de setmana indica un augment positiu de l’ocupació, queda per darrere de la que va haver-hi durant els dies del Tour, la qual va pujar fins a un 75,89%.

Com així indica el darrer comunicat que va fer arribar ahir el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, la setmana del 19 al 25 de juliol es va notar una lleugera pujada en les pernoctacions intersetmanals i el cap de setmana va ser molt bo en comparació als anteriors. Una situació que, com va dir Pujol, «ja s’acostumava a arribar a aquests percentatges d’ocupació, ja que finals de juliol i les primeres setmanes d’agost són el començament de les vacances del turista de proximitat». Tot i aquestes positives xifres, va assegurar que aquest any ha tingut un juliol d’alts i baixos marcats pels dies que hi havien concerts o altres esdeveniments d’oci o d'esport.


D’altra banda, el director es va mostrar esperançat amb les xifres, ja que «és evident que l’actuació de David Guetta a l’Andorra Mountain Music serà el motiu principal de l’increment ocupacional que hi haurà aquest cap de setmana». Tot i així, Pujol considera que aquest augment serà més un tema vacacional i que el concert del discjòquei francès serà més aviat un punt que afavorirà l’estada els dies previs i finals de l’esdeveniment musical; i va afegir que «l’important és mantenir aquestes xifres en l’àmbit intersetmanal i que el cap de setmana continuïn per sobre del 70% o 75%».

Pel que fa a la disminució de la demanda hotelera després del concert de David Guetta, el representant de l’UHA opina que, d’una banda, aquestes actuacions es van buscar per l’època en la qual encara no hi ha tanta demanda, és a dir, per al període del mes de juliol i, per tant, estava segur de què el mes d’agost serà un moment de temporada alta, com així es té per costum cada any. La proposta dels concerts va sorgir per a promoure la baixa ocupació que sol haver a principis del mes de juliol, que en períodes sense pandèmia es quedava a un 80%. Pujol, va afirmar que «evidentment el dia que vingui el cantant francès s’hauran venut més llits, però no farà variar gaire l’ocupació» i va insistir en el fet que si les restriccions sanitàries i les complicades notícies de la pandèmia no van en augment o comencen a millorar, «la darrera setmana de juliol amb les tres primeres setmanes del mes d’agost seran molt positives».

Per acabar, el director de l’UHA, va assegurar que la seva valoració del mes de juliol era una mica com la de l’any passat i va assenyalar que no s’ha fet un bon mes d’estiu en l’àmbit de números, tot i que de moment, i amb un any i mig de pandèmia, considera que està sent un estiu «correcte». Així doncs, va insistir que «tenint en compte que venim d’una pandèmia, no hem tingut temporada d’hivern i no sabíem com aniria l’estiu en l’àmbit sanitari, estem satisfets perquè podem seguir treballant gràcies a l’entrada del turisme al país» i va remarcar que estaven «contents, sí, però tenint en compte del context d’on venim».

Tanmateix, les propostes musicals van ser una idea que va agradar molt a Pujol i va dir que «tots els esdeveniments que afavoreixin l’hoteleria són benvinguts» i va plantejar que «potser s’han de reubicar en el temps» i que, per anys pròxims, els concerts que s’han fet al juliol podrien fer-se, més aviat cap a finals del mes de juny i, d’aquesta manera, podrien complementar-se amb el circ del mes de juliol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT