PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Marín jura el càrrec amb la Llei de la Funció Pública com a gran repte

La nova ministra també es vol centrar en Tràmits, que «ha passat per un moment molt complicat»

Per Victoria Gómez Pérez

Trini Marín jura el càrrec com a ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, ahir al Prat del Roure.
Trini Marín jura el càrrec com a ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, ahir al Prat del Roure. | SFGA/JAViladot

La nova ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, va jurar ahir el càrrec amb l’aplicació de la Llei de la Funció Pública com a principal desafiament. Tot i que el traspàs amb l’anterior responsable de la cartera, Judith Pallarés (ara ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat) es va fer dilluns, Marín va assegurar haver començat ja a revisar els assumptes més urgents a abordar com la Llei de la Funció Pública, en la qual va insinuar que es podrien fer petites modificacions, el Departament de Sistemes d’Informació (DSI) o el «repte» del Servei de Tràmits, que «ha passat per un moment molt complicat arran de la pandèmia i de tots els canvis que s’han derivat». «Vull donar el millor servei i allà on hi hagi petits errors, arreglar-los. Actualment m’estic trobant amb els caps de tots els departaments, perquè la millor manera d’entendre com funcionen les coses és conèixer com es treballa, i així modificar tot el que calgui», va assenyalar la ministra. 

Quant als sindicats, Marín va reconèixer que encara no s’han pogut trobar, si bé va afirmar que «em vull veure amb tots els seus presidents».  Pel que fa a la relació que haurà de mantenir d’ara endavant amb els comuns, l’excònsol escaldenca va preveure que, més enllà de les discrepàncies del passat, el contacte amb Escaldes-Engordany serà «fàcil», ja que en aquest cas «no s’entén de color polític». I va afegir: «Hem de treballar tots junts; per a mi tots els comuns són iguals i m’ha fet molta il·lusió que la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, estigués present en l’acte de jurament».

D’altra banda, el cap de Govern, Xavier Espot, es va mostrar convençut que la nova ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana farà una «gran tasca». «És una persona que conec des de fa molts anys i he pogut veure com gestionava els afers públics de la corporació comunal d’Escaldes-Engordany i, per tant, estic segur que ho farà molt bé. A més, és una persona amb un tarannà de mà estesa i de diàleg, tant amb els col·lectius com amb la ciutadania en general, i la cartera de funció pública està especialment ben pensada per a ella», va elogiar Espot. En aquest sentit, la mateixa ministra va recordar que durant 30 anys ha treballat de servei al públic a la CASS i que després de vuit anys com a cònsol va sortir «amb un certificat de lliçó superat», ja que «no hi ha més proximitat amb el ciutadà que aquesta». 

En l’acte d’ahir, també van jurar el nou càrrec Jordi Torres (ministre de Turisme i Telecomunicacions), Víctor Filloy (ministre de Territori i Habitatge), Judith Pallarés (ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat) i César Marquina (secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics), malgrat que tots ells ja havien exercit d’ençà de les modificacions a principis de maig. «En aquests dos mesos hem certificat que els canvis van ser encertats i que la gestió del Govern és saber-se adaptar a les circumstàncies de cada moment. Un és ministre d’allò per al que és cridat en funció de les seves capacitats i el seu talent i el resultat dels ministres que han canviat de cartera és molt positiu, tant com ho serà el de Marín», va celebrar el cap de l’Executiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT