PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Cap empresa es presenta per construir el telefèric al Carroi

La multinacional Dopplemayr assegura que el plec de bases és «impossible» de complir

Per Victoria Gómez Pérez

Els cònsols d’Andorra la Vella i les cònsols de la Massana.
Els cònsols d’Andorra la Vella i les cònsols de la Massana.

El termini per concórrer al concurs per a la construcció del telefèric al pic de Carroi va acabar ahir a les 15.30 hores sense que cap empresa s’hi presentés. «Lamentem molt la situació perquè nosaltres creiem en aquest projecte i que, després de tants anys, ara ningú el vulgui fer, sap greu. Ens prendrem un temps de reflexió per, passat l’estiu, decidir què fer», va reconèixer la cònsol major d’Andorra la Vella, i principal impulsora, Conxita Marsol. En una línia similar, la cònsol major de la Massana (l’altra parròquia implicada en la construcció), Olga Molné, va avançar que «parlarem amb les empreses –que suposadament s’hi havien de presentar– per saber què ha passat, analitzar els motius i decidir com ho hem d’enfocar a partir d’ara». Així mateix, Molné va admetre no tenir «ni idea» del perquè de tot plegat: «No sabem si ha estat una qüestió tècnica, econòmica, de tempos [...] No entenem què hi ha que ho fa irrealitzable». 
I és que, en aquest sentit, Marsol va explicar que Doppelmayr, una de les empreses «que des de fa anys ha mostrat més insistència» a construir el telefèric, mitja hora abans que acabés el termini va fer arribar una carta al comú de la capital en què assegurava que el plec de bases era «impossible» de complir i amenaçava en «emprendre accions legals» contra qualsevol empresa que s’hi presentés. Marsol va retreure a la multinacional de remuntadors que «no ens hagi avisat abans» i va dubtar que el plec de bases tingués «deficiències tècniques», ja que «el vam treballar amb molta consciència i amb la voluntat de donar les màximes garanties». «És clar que és un plec molt exigent, però si les empreses interessades necessitaven algun aclariment, han tingut molts mesos per demanar-ho [...] No és maco, perquè [Doppelmayr] estava molt interessada i si ara diu que les condicions són impossibles, fa pensar que hi ha alguna cosa més al darrere», va suposar Marsol. Tot i això, Molné va descartar cap mena de pressió per part d’altres empreses interessades a rebre l’adjudicació i va insistir que «ho haurem d’analitzar tot».
La cònsol major d’Andorra la Vella també va posar damunt la taula la possibilitat que la pandèmia «no hagi ajudat», ja que el sector de la neu ha patit molt aquest hivern i la inversió que es demana és «important», o que les complicacions de portar el projecte des de la capital al Carroi i d’allà a Pal, amb una consulta popular pel mig, hagin fet repensar-s’ho als interessats. Amb tot, va assenyalar que es tracta d’una «mala notícia» que «necessitem pair, perquè era una molt bona oportunitat per convertir Andorra la Vella en peu de pistes» i va assegurar que «aviat» es presentaran les alternatives. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT