PUBLICITAT

Ordino

El mirador solar de Tristaina arriba per dinamitzar l’estiu a Ordino

L’estació aposta perquè el 25% del total de la facturació anual es faci en els mesos estivals

Per Alba Llacuna

Una vista del mirador mentre s’accedeix a ell.
Una vista del mirador mentre s’accedeix a ell. | A. LL.

Ordino-Arcalís va presentar ahir el mirador solar de Tristaina, que ha de suposar un nou atractiu per l’estiu a l’estació i al país. El president de Grandvalira Resort, Joan Viladomat, va explicar, durant el transcurs de la inauguració de la infraestructura, que l’objectiu de l’estació és dinamitzar tota l’oferta d’estiu i aconseguir que el 25% del total de la facturació sigui en aquesta època.

En aquest sentit tant Viladomat com el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, van indicar que ha de servir per potenciar les pernoctacions tant a la parròquia com al país. «El que ens interessa és que vinguin a Andorra i que s’hi passin dies. Traspassar excursionistes de veritat», va apuntar Viladomat. Per la seva part, Mortés va assenyalar que «no és només una O per a la parròquia, sinó per al país i ve a complementar l’oferta ja existent. El més important és que la gent vingui a Andorra i que estigui pernoctant el màxim de dies possibles i aquest és un element que farà que la gent pernocti un dia més a Andorra».

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va voler felicitar els impulsors de la iniciativa i la va posar com a exemple  de la «diversificació que fan les estacions d’esquí per fomentar la temporada d’estiu» i es va mostrar convençut que la infraestructura ajudarà a «augmentar la despesa mitjana dels turistes», que és l’objectiu marcat pel sector per aquests mesos.

El mirador està a la conca de Creussans, concretament al pic de Peyreguils, a una altitud de 2.701 metres, i ofereix una vista paronàmica de 360 graus, on es veuen als tres llacs de Tristaina, al llacs de Cressuans o a la Pica d’Estats, així com a la majestuositat de la vall, nomenada recentment  reserva de la biosfera per la Unesco, entre altres. 

La seva forma circular, tal com van explicar els impulsors de la iniciativa, d’una banda ret homenatge a la muntanya solar d’Arcalís, mentre que, de l’altra, també representa la roda d’una bicicleta, tot recordant que l’estació ha estat final d’etapa del Tour de França en més d’una ocasió. Segons Viladomat, la infraestructura ha tingut un cost aproximat de 400.000 euros i la seva construcció s’ha fet en cinc setmanes. Primer, l’estructura es va muntar en una nau de Polinyà i es van numerar totes les peces per, després, poder-les encaixar-les al seu destí. A finals de maig es va transportar fins al pàrquing de la Coma i, «amb uns 70 o 80 viatges d’helicòpter» es van moure les 32 tones de ferro, 25 de diàmetres i 75 de perímetre, fins al cim, on finalment ha quedat instal·lada.

La presentació del mirador, a més, va servir perquè els coautors del projecte, l’enginyer civil Sergi Riba, i l’arquitecte Antoni Riberaygua, expliquessin les seves vivències en la construcció de la nova infraestructura. Les inclemències meteorològiques han estat un dels elements a tenir en compte; en aquest sentit, van afirmar que s’ha comptabilitzat perquè aguanti el vent fins als 140 quilòmetres/hora i gruixos de neu de tres metres

El mirador s’obrirà al públic el 9 de juliol amb una jornada de portes obertes en la qual tothom tindrà accés amb el Telecabina de Tristaina i el telecadira de Creussans per conèixer aquesta nova atracció. A partir de dissabte, el mirador serà gratuït per a totes aquelles persones que hi vagin a peu, mentre que hi haurà dos preus, segons va recordar Viladomat, en funció de si s’agafen dos ginys, 20 euros, o un, 14 euros. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT