PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 51% dels hotels han obert pel pont de Sant Joan

Els actors del sector van fer un repàs de la situació del turisme

Per El Periòdic

Jordi Torres va presidir la reunió amb els actors del sector turístic.
Jordi Torres va presidir la reunió amb els actors del sector turístic. | SFGA

El nou ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, es va reunir ahir amb representants del sector turístic, allotjaments turístics i d’agències de viatges. Una Trobada en la qual es va fer balanç del pont de Sant Joan, que ha comportat una bona ocupació als allotjaments que ja han reobert. Des del ministeri es va destacar que a hores d’ara ja hi ha 87 hotels oberts, el que representa un 51% dels 172 que hi ha al país, i que es preveu que en els propers dies reobrin més establiments. 

El sector també va valorar molt positivament els esforços d’Andorra Turisme per atraure visitants de muntanya amb els nous itineraris Macarulla i Moments, i grans esdeveniments com l’Andorra Mountain Music, l’arribada del Tour o l’Andorra Multisport Festival.
El ministre Torres va explicar que l’Executiu «continua ultimant els detalls perquè des de la Unió Europea s’acceptin els certificats digitals Covid emesos per Andorra». Així, va exposar, el reconeixement del certificat de vacunació per França i Espanya ha estat un primer pas. En aquest sentit, les agències de viatges esperen que aquest certificat digital andorrà permeti consolidar la represa dels viatges a l’estranger.

Finalment, els representants dels allotjaments van exposar al titular de Turisme la seva preocupació a l’hora de poder contractar personal per aquest estiu. El ministre els va assegurar que des de l’Executiu s’és conscient de la problemàtica i que en una pròxima reunió per analitzar la situació, entre els ministeris responsables de Turisme i d’Economia i Empresa, s’intentarà donar una resposta a aquesta inquietud que hi ha en el sector.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT