PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un 79% de les persones creu que la situació econòmica ha empitjorat

Els enquestats apunten a un període de dos anys per a la recuperació

Per Lídia López

Una persona extreu efectiu d’un caixer.
Una persona extreu efectiu d’un caixer.

Un 79% de les persones enquestades pel CRES van considerar que el context econòmic del país enguany és pitjor que el de l’any passat. Així es desprèn de l’Observatori del primer semestre, presentat ahir pel director del CRES, Joan Micó, on només el 4,5% considerava que el context actual era millor que el del 2020.

Un altre element rellevant en clau econòmica de l’estudi és que el 52% dels enquestats va preveure que la situació milloraria de cara a l’any vinent. Aquesta xifra suposa un increment molt rellevant respecte del registrat l’any passat, quan només un 19% es mostrava optimista en aquest sentit. Així mateix, el 18% va augurar un context pitjor per l’any 2022. 

En qualsevol cas, el període de temps que més persones van referir de cara a la possibilitat que Andorra es recuperi de la situació generada pel coronavirus va ser de dos anys, en un 23% dels casos. A continuació, un 15% va apuntar al cap de tres anys, i un 14% va preveure cinc anys per a la recuperació econòmica.

Pel que fa a la valoració personal, un 47% va considerar la seva situació econòmica de molt bona o bona, un 41% va dir que era regular, i un 11% va indicar que era dolenta o molt dolenta. Així mateix, pel que fa a la comparativa de la percepció d’abans i després de la pandèmia, la majoria (61%) va considerar que s’havia mantingut igual, un 31% va reconèixer que havia anat a pitjor, i el 8% va dir que havia millorat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT