PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López reprova els terminis per obrir una empresa

Planteja que l’economia és una qüestió global i que cal agilitzar el procediment

Per Lídia López

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. | Twitter / Liberals

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va retreure al Govern la lentitud per a la constitució de societats i negocis a Andorra. Recuperant la xifra de 240 dies que el titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va presentar el setembre de 2020, López va assegurar que el ministre «s’hauria de ruboritzar», per donar aquestes dades i «no comprometre’s que això no continuï així», i va assegurar que «estem fent fora inversors i perdent oportunitats». 

Per la seva banda, Gallardo va assegurar que «a la compareixença em vaig comprometre a donar compte de nou, abans d’un any, per explicar els avenços», i va anunciar que la setmana vinent exposarà l’avenç en la matèria. En qualsevol cas, López va recalcar que «l’economia és una qüestió global», i per això, «un inversor buscarà el lloc on li faran el tràmit de forma més àgil». «El món juga amb regles globals, i més en temes econòmics», va sentenciar.

L’errada en el concurs

Un dels altres temes tractats durant la sessió ordinària d’ahir va ser, a pregunta del socialdemòcrata Carles Sánchez, sobre la retirada del nom de l’artista Sergi Mas del Concurs d’Arts Plàstiques per a joves. En aquest sentit, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va assegurar que el fet responia en «un malentès que es va fer el 2018 i que s’ha repetit en el traspàs per la nova edició», i que la voluntat de Govern és corregir l’errada i recuperar el nom de Sergi Mas.

Així mateix, el socialdemòcrata Roger Padreny va preguntar per les afirmacions del Comú d’Andorra la Vella sobre que l’Executiu s’havia «desentès» de l’estat del tartan de l’Estadi Nacional, cosa que la ministra de Cultura i Esports va negar, apuntant que són conscients de la necessitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT